Cup-blemme av Glassverket

GIFs beste.  Thale Rushfeldt Deila ble kåret til Glassverkets beste i cupkampen mot Follo. Hun scoret seks mål.

GIFs beste. Thale Rushfeldt Deila ble kåret til Glassverkets beste i cupkampen mot Follo. Hun scoret seks mål. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Glassverket gikk på en skikkelig smell da de tapte 3. rundekampen i NM for 1. divisjonslaget Follo med ti mål.

DEL

Fem dager før serieåpningen hjemme mot gullfavoritt Vipers kunne Glassverket-jentene spilt på seg litt selvtillit.

Men hjemturen fra Langhushallen på den andre siden av Oslofjorden ble en tung affære.

36–26 vant Follo etter å ha vært best i alle faser av spillet.

 – Jeg ønsker selvfølgelig at spillerne hadde stått opp mer enn de gjorde, men vi skal huske at det er ikke så mange av dem som har vært med på dette tidligere, sier GIF-trener Espen Rødevand.

Han forsøkte å finne noen som spilte bra sammen, men ble rådløs han også. Som spillerne tydeligvis også ble. For da Follo fikk noen måls forsprang, gikk det meste i oppløsning, og mye av det GIF-jentene forsøkte seg på, rant ut i intet.

Les også: Ett lag sikter mot toppen – det andre styrer mot en håpløs oppgave i bunnen

Bød ikke på seg selv

– Jeg føler jeg prøvde det meste, men hadde håpet på at flere bød mer på seg selv, og at laget sto opp i ringen sammen. Men sånn ble det ikke, sier Rødevand.

Follo var flinke til å brette spillet utover, mens GIF lot seg lokke innover i Follos midtforsvar, og der ble det stopp. Follo spilte et klassisk 5:1-forsvar, og det var nok til å sette ut Glassverket. Greit at hjemmelaget også hadde to gode målvakter, men jammen var det svak skyting også.

Og når heller ikke Glassverket fikk noe sving på forsvarsspillet, ble det en vanskelig jobb for målvakten Silje M. Johannessen også. Hun hadde kanskje en håndfull redninger totalt, men da hadde også mange av skuddene som passerte henne kommet fra seks-sju meter.

Les også: Kom hjem med EM-sølv 

Gode mandag

Glassverket kom til kampen med fersk erfaring fra en veldig god treningskamp mot Fjellhammer mandag, et lag Follo nylig tapte med åtte mål for,  men 4–1 til Follo etter fire minutter, og den selvtilliten de eventuelt hadde i bagasjen, var som blåst  for alle vinder.

– Vi må tenke på hvordan vi fremstår. Kampene denne sesongen blir en forlengelse av treningene der utvikling står i høysetet. Da kan vi ikke henge med hodet så fort motgangen melder seg i kamp, mener Rødevand.

Serieåpningen mot Vipers søndag skjenket han ikke en tanke verken underveis eller etter leksjonen de fikk mot et 1. divisjonslag som ikke våger å legge listene høyere enn at de håper på å etablere seg et sted rundt midten av tabellen. Rødevand lot seg heller ikke lokke til å karakterisere det som skjedde som pinlig og flaut. Det var det mange andre som mente om hvordan GIF-laget fremsto.

– Men vi trenger at flere står fram og er sjefer på banen. Det holder ikke med én, fastslår GIF-treneren.

Vipers vant stort

Åpningsmotstander Vipers gikk greit videre til 4. runde etter hele 45-14 over AK28. Larvik slo  naboen Fram 52-13, mens Tertnes ordnet avansement til neste runde med 38-16 over Gnist. Også Stabæk scoret over 50 mål da de avanserte på bekostning av Ull/Kisa.

Sola og Storhamar tjuvstaret forøvrig elitrserien onsdag kveld, og Storhamar hade ingen problemer med å vinne 31-25 på bortebane. Storhamar stilte uten Heidi Løke, men  hadde Drammen-bosatte Alma H. Grizovic (tidligere Hasanic) i mål, og hun leverte storspilte i sin debut for hedmarkingene.

Fakta 3. runde i NM håndball, kvinner

3. runde i NM, håndball, kvinner:

Follo HK- Glassverket 36-26 (19-16)

Langhushallen -   85 tilskuere.

Dommere: Arnfinn Larsen og Vegard Lillebuen.

GIF: Silje M. Johannessen og Renate R. Holm - Iren Fanton 2, Nina Bull-Engelstad, Marte Figenschau 2, Rikke Klausen, Amalie H.F. Jøsendal, Emilie Sjøgren, Thale R. Deila 6, Trine Bronsta 6, Charlotte Aasbø 2, Renate S. Sømme 8.

Toppscorer Follo:Ida Ringlund Hansen 9

Artikkeltags