Da Glassverket søndag tok imot Sola i Drammenshallen, trengte hjemmelaget sårt poeng. Det ble ingen enkel kamp for Glassverket, som møtte hard motstand i et sterkt Sola lag. En god Kimberley Ewanovich i mål vartet opp med svært mange redninger, og rutinerte spillere som tidligere landslagsspiller Tonje Nøstvold og nåværende landslagsspiller Camilla Herrem gjorde det travelt for Glassverkets forsvar.

Kampens første minutter bar preg av to lag som ikke så ut til å komme ordentlig i gang. Bortelaget våknet først, og etter ti minutter var stillingen målfattige 1- 4. Glassverket som gikk inn i kampen med fokus på å tette igjen foran, mislyktes med dette og spillerne gikk i garderoben med stillingen 12 – 19 til pause.

I andre omgang viste Glassverket at de er et lag med mye håndball i seg, og spilte til tider svært godt angrepsspill med begge Deila søstrene i spissen. Sola ble likevel for sterke, og kampen endte til slutt 26 – 41. Hjemmelaget som i snitt har sluppet inn 37 mål hver kamp, viste tydelig hvor hovedfokuset må fortsette å ligge – hvis Glassverket skal fortsette å kjempe i øverste divisjon. 

Vi er et bedre håndballag enn dette

Trener Espen Rødevand mener Glassverket er et bedre håndballag enn hva de fikk vist i Drammenshallen søndag kveld. 

– Kampen er som en berg-og-dal-bane. Vi gjør ting til tider som er veldig bra, men også ting som er altfor dårlig. Vi slipper inn alt for enkle mål, og gjør en del feilvurderinger i tidlig angrepsspill.

Likevel er treneren fornøyd med et lag som produserer en god del mål og desto flere målsjanser.

– Det kunne godt ha stått flere mål til oss på den poengtavla. De jentene som sitter skuffet i garderoben nå, er del av et nytt sammensatt lag, og vil trenge tid.

Thale Deilas beste kamp

Thale Rushfeldt Deila vant bestemannsprisen fortjent, og spilte sin hittil beste seriekamp i år.

– Jeg spilte en god kamp, og er fornøyd med egen innsats. Det er morsomt når ting går bra. Vårt fokus er å framstå som et lag på banen og ikke fokusere på stillingen. Vi er alle enige om at vi har en stor jobb å gjøre i forsvar, så det skal vi fortsette å fokusere på mot kommende kamper.

Dette håper de lilla jentene at etter hvert vil føre til resultater også på tabellen. På Sola sin side, var det jubilanten Camilla Herrem som kunne dra hjem med bestemannsprisen. En fin bursdagsgave til jenta som fylte 31 år. Landslagsspilleren dunket inn hele 11 scoringer, og gjorde det tøft for Glassverkets høyrekant Nina Bull-Englestad.

– Du merker veldig godt at hun er en av verdens beste kantspillere. Det er morsomt å spille mot noen på hennes nivå, og det er mye man kan lære av henne.

- Vi visste hva vi gikk til

Bull-Englestad forteller at selv om Glassverket har gått på sitt femte tap denne sesongen og skuffelsen er stor, er det god stemning internt i spillergruppa.

– Vi visste hva vi gikk til, denne sesongen kommer til å bli tøff. Vi skal fortsette å jobbe med forsvarsspillet vårt og hele tiden fokusere på våre prestasjoner. Nå sikter vi oss inn mot Gjerpen kampen, en kamp vi skal ha gode sjanser i.

Kampfakta

ELITESERIEN HÅNDBALL, KVINNER

Glassverket - Sola 26 - 41 (12 - 19)

Drammenshallen

Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell

GIF: Silje Meese Johannessen, Renate Resvoll Holm - Irene Fanton 1, Nina Bull-Engelstad, Marte Figenschau 2, Rikke Klausen 1, Amalie H.F. Jøsendal, Linn Andresen 2, Emilie Sjøgren, Renate Saastad Sømme 5, Trine Bronsta 2, Live R. Deila 5, Thale R. Deila 8.

Toppscorer: Camilla Herrem 11

GIFs beste

3 Thale R. Deila

2  Renate Saastad Sømme

1  Live R. Deila

Øvrige kamper denne runden

Stabæk - Fredrikstad Bkl 22- 24

Molde Elite - Storhamar Håndball Elite 21 - 23