Glassverket overrasket på Hamar

GIGGANT.  Renate Saastad Sømme ble toppscorer med ti mål, og orket 55 minutter på veldig høyt nivå borte mot Storhamar. Her fra serieåpningen mot Vipers.

GIGGANT. Renate Saastad Sømme ble toppscorer med ti mål, og orket 55 minutter på veldig høyt nivå borte mot Storhamar. Her fra serieåpningen mot Vipers. Foto:

Renate Saastad Sømme og Thale Rushfeldt Deila dro det tyngste lasset da Glassverket scoret 31 mål på bortebane mot medaljekandidat Storhamar.

DEL

Greit nok at Storhamar vant 36-31 over Glassverket, men Glassverket-jentene kunne reise hjem fra Hamar med hevede hoder. Mot en av seriens medaljefavoritter tapte de kun med en håndfull mål på bortebane, og mest imponerte veteranen Renate Saastad Sømme og unge Thale Rushfeldt Deila (17 år). Til sammen scoret de 18 av Glassverkets 31 mål. Ti på Sømme og åtte på Deila.

– Renate gjorde masse fint i denne kampen utenom målene også. Hun var farlig uansett hvor hun var på banen, og var også viktig fordi hun skapte rom for de andre. Jeg glemmer ofte hvor ung Thale er, og mange andre vil nok også bli imponert av henne gjennom sesongen, sier GIF-trener Espen Rødevand.

Han hadde som ett av målene på Hamar-turen at laget skulle være med fra start, og ikke stå med luene i hendene slik de gjorde mot Vipers i serieåpningen. Spillerne hadde lyttet, og de leverte fra start.  Storhamar kom med sitt ultraoffensive forsvar fra første GIF-kast, men de gjorde like mange feil som gjestene, og dermed sto det bare 7–5 til hjemmelaget etter ti minutter.

Ble vanskeligere

– Vi ble egentlig litt overrasket over at de kom så offensivt som de gjorde. Vi har vel ikke de helt store langskytterne, men vi har veldig gode og fintesterke spillere. Det fikk vi utnyttet til en god start, forteller trener Espen Rødevand.

Men Storhamar endret forsvar, utfordret GIFs distanseskyttere, og da gikk det trått en periode. Det ble lenger mellom målene, og mens GIF-jentene skjøt Storhamars målvakt god, løp hjemmelaget inn mål på kontringer.

Men så begynte Silje Mees Johannessen å redde skudd i GIF-målet, og i angrep scoret drammenserne  fem mål på rad, og plutselig sto det 13–11. Den gode perioden ble avløst av en svak en, og til pause ledet hjemmelaget med åtte mål, 21–13.

– Vi fikk aldri helt tak på deres venstreside og kombinasjonene med strekspilleren, og vi ble veldig hardt straffet for den svake timinuttersperioden, sier GIF-treneren.

Mange hjemmefans trodde nok at det hele var avgjort, men det var Glassverket som kom mest offensive i hodene ut til andre omgang.

Lærdom

– Vi snakket kun om prestasjon og at hver og en bare skulle gjøre sitt beste. Vi snakket selvfølgelig om noen taktiske ting også, men det viktige var fortsatt å trekke lærdom av å spille mot en av medaljekandidatene, forklarer Rødevand.

Rushfeldt Deila satte trykk i fintene og gjennombruddene, og Sømme Saastad lurte forsvarerne og målvaktene gang på gang. GIF krøp innpå, og etablerte seg fem-seks mål etter. Nærmere kom de aldri, først og fremst fordi de glapp rundt Bettina Riegelhut og hjemmelagets strekspiller gang på gang det siste kvarteret.

Men i angrep fant de stadig vekk åpninger, og Glassverket endte opp med å vinne den andre omgangen 18–15.

Det blir ikke poeng av det, men mange fikk nok fylt på selvtillitskontoen etter det som noen mener er en av sesongens tøffeste bortekamper.

– Vi reiser hjem med hevede hoder, sier Rødevand, før han og spillerne går i bussen hjem til Drammen.

Eliteserien håndball kvinner

Storhamar-Glassverket  36-31 (21-13)

Boligpartner Arena, Hamar - 924 tilskuere.

Dommere: Sondre Liltved og Jørgen Jørstad.

GIF: Silje M. Johannessen og Renate Holm - Irene Fanton, Nina Bull-Engelstad 2, Marte Figenschau 3, Rikke Klausen, Amalie F. Jøsendal 2, Linn Andresen 2, Emilie Sjøgren, Renate S. Sømme 10, Trine Bronsta 3, Thale Rushfeldt Deila 8, Freja Christensen.

Toppscorer Storhamar: Ellen M. Folkvord 8. Fjorårets GIF-kant Andrea Næss scoret 3.

GIFs beste

3 Renate Saastad Sømme

2 Thale Rushfeldt Deila

1  Silje M. Johannessen

I en annen kamp i eliteserien for kvinner vant Vipers 30-26 over Byåsen på hjemmebane.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags