Glassverket var aldri i nærheten

SKUFFET: Glassverket kom aldri inn i kampen mot Gjerpen. Arkivbildet fra da de to lagene møttes i Drammenshallen i oktober.

SKUFFET: Glassverket kom aldri inn i kampen mot Gjerpen. Arkivbildet fra da de to lagene møttes i Drammenshallen i oktober. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Gjerpen punkterte kampen etter tyve minutter. Glassverket hadde lite å stille opp med mot Skiens-laget som kriger om tabellplassen.

DEL

SKIEN: Under søndagens kamp i Skienshallen var det tydelig hvem som hadde mest å spille om.

Gjerpen opparbeidet seg en tolvmålsledelse til pause. Da ble jobben for stor for Glassverket og kampen endte til slutt 35–21.

- Vi er ikke til stede når kampen blåses i gang, sier GIF-trener Espen Rødevand enkelt og greit.

Revansjelystent hjemmelag

Da lagene møttes i Drammenshallen i oktober var det en av de jevneste kampene Glassverket har spilt denne sesongen.

I søndagens kamp hadde der i mot Gjerpen ingen planer om å invitere Glassverket inn i kampen og gjestene fra Drammen var ikke i nærheten å gjenta forrige rundes seier over Sola.

Før oppgjøret hadde Gjerpen kun vunnet én av de fire siste kampene i serien. Hjemmelaget lå på åttende plass på tabellen og trengte to poeng.

- De har alt å spille om. Inngangen til kampen var veldig skummel. Jeg var veldig spent på hvordan det ville utspille seg. Vi vant vår forrige kamp mot Sola mens de tapte så det sang mot Oppsal, forteller GIF-trener Espen Rødevand etter kampen.

En levende vegg

Thale Deila satte Glassverkets første mål i andre minutt. Deretter tok Gjerpen føringen. Tre minutter senere ledet hjemmelaget 5–1 og GIF-trenern var nødt til å ta timeout.

Lite hjalp det at i Gjerpen-målet sto keeper Annick Lipman som en levende vegg. Da Thale Deila kriget inn 8–4 målet i underkant av halvveis i første omgang, hadde Lipman en redningsprosent på femti.

- Hun var vanvittig god i dag, sier Rødevand.

Lipman reddet også straffene fra Trine Bronsta og Linn Andresen i løpet av omgangen.

40 i skuddprosent

Thale Deila sto for tre mål i første omgang, men GIF-toppscoreren satt store deler av første omgang på benken. Gjerpen er for øvrig det laget Thale Deila debuterte i lilla drakt mot i februar i fjor.

Hun og Martine Håkonsen scoret flest mål for Glassverket med fire mål hver, på henholdsvis ti og ni forsøk.

Irene Fanton var mye av drivkraften i midten av angrepet og la opp flere gode pasninger, men få havnet i Gjerpen-målet.

I stedet fikk Glassverket-forsvaret nok å gjøre med å stoppe Melanie Mie Bak. Bakspilleren har scoret nest flest mål i årets liga og var farlig i angrep.

På søndag ble hun kampens toppscorer med åtte mål på åtte forsøk. Ett mål mer enn hva hun scoret mot Glassverket i Drammenshallen i oktober.

- Hvordan vi framstår

Det ble en vanskelig jobb for Glassverket som endte med å gå til pause 12 mål under på stillingen 19–7.

- Praten i pausen handlet ikke om taktikk, den handlet om hvordan vi ønsker å framstå. Vi er ikke tolv mål dårligere enn Gjerpen på tretti minutter. Vi er ikke til stede, og selv om de får flyt i sitt spill, tillater vi dem det, sier Rødevand.

Glassverket gjorde keeper-bytte fra Renate Resvoll Holm til Mia Stensland, som hadde noen gode redninger i starten av omgangen. Men det stoppet ikke Gjerpen fra å øke ledelsen sin og halvveis ut i omgangen ledet hjemmelaget med fjorten mål.

De siste åtte minuttene scoret Glassverket kun fire mål, og kampen endte med fjorten-målsseier til Gjerpen.

Kampfakta

ELITESERIEN HÅNDBALL, KVINNER

Gjerpen HK Skien - Glassverket 35 - 21 (19-7)

Skienshallen

Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven

GIF: Renate Resvoll Holm, Irene Fanton 3, Martine Skjærvik Håkonsen 4, Marte Figenschau, Julia Gellein Vangen 2, Amalie H.F. Jøsendal 3, Linn Andresen 2, Emilie Sjøgren, Mia Stensland, Trine Bronsta, Live R. Deila 3 og Thale R. Deila 4.

Toppscorer Gjerpen HK Skien: Melanie Mie Bak 8

GIFS beste

3. Irene Fanton

2. Thale R. Deila

1. Amalie H.F. Jøsendal

Artikkeltags