DRAMMEN: Glassverket var vertslag da andre runde av Lerøy-serien ble spilt i helgen. Glassverket-jentene har hittil vært ubeseiret i serien og fortsatte seiersrekken fram til søndag. Da gjestet seriefavoritt Sarpsborg Glassverket Hallen og slo hjemmelaget 12-23.

- Totalt sett har det vært en veldig bra helg, hvor vi føler vi framstår som et godt lag og tar med oss poeng. Det er litt surt å tape siste kampen, men Sarpsborg er et sterkt lag som kommer til å kjempe om medalje. Det håper vi også å gjøre, sier Martine S. Håkonsen.

Glassverket ligger nå på en tredjeplass i serien, etter seier over Åsane (23-24) og Byåsen (20-21) på lørdagen.

Manglet viktige spillere

Medaljeambisjonene er der og helgens prestasjoner lover godt da det var et noe redusert Glassverket-lag på banen.

- Det er snakk om et lag som har hanglet i flere uker med skader og sykdom og som ikke har fått trent sammen siden forrige runde i serien, sier trener Espen Fossli Olaussen.

Belastningsskader, fingerbrudd og mer har ført til at flere av Glassverkets viktigste spillere ikke var med.

- Alle lag i landet hadde savnet nivået til Live og Thale Deila, Marte Lillejord og Siri Hansson. De fire hadde kommet inn på alle Lerøy-lag i Norge. Sånn sett var det litt synd å møte et så sterkt lag som Sarpsborg akkurat denne runden. Når alle er tilbake er det ikke mange som kan slå rekka vår, melder GIF-treneren.

To ettmålsseiere

For Glassverket ble det en nervepirrende lørdag. Tidlig på dagen slo de Åsane med en knepen ettmålsseier etter at Tilla Heggdal scoret kampens siste mål sekunder før slutt. Kveldens kamp mot Byåsen endte med nok en ettmålsseier. Denne gangen var det GIF-målvakt Mia Stensland som avgjorde med en viktig redning i sluttsekundene.

- Det blir en god og jevn kamp, men vi kunne nok spilt enda bedre. Det gikk litt opp og ned og det blir kanskje litt vel mye spenning på slutten, smiler Stensland etter seieren over Byåsen.

A-lagsspiller Marte S. Figenschau gjorde en solid jobb i midtforsvaret til Glassverket og scoret lagets to første mål. På stillingen 3-3 tok Glassverket over initiativet og opparbeidet seg på det meste en komfortabel femmålsledelse. Da hadde skyttere som Martine S. Håkonsen og Freja Christensen meldt seg på.

Godt GIF-forsvar og bunnsolide Mia Stensland i mål gjorde at lagene gikk til pause 7 - 11 i favør Glassverket.

Dramatiske sluttsekunder

Etter hvilen begynte Byåsen innhentingen. Kun to minutter ut i andre omgang sto stillingen plutselig 11-12.

Glassverket beholdt ledelsen, men angrepsfeil og skudd utenfor mål gjorde at Byåsen var farlig nære å ta igjen vertslaget.

-Jentene viste veldig god moral og bra fighting. Det er veldig godt forsvar- og målvaktspill. Utover i kampen blir de slitne, og det blir litt å gå på i angrep, sier Olaussen etter kampen. 

I de dramatiske sluttsekundene fikk Byåsen mulighet til å utligne, men skuddet ble reddet av Stensland og jentene sikret dermed sin femte seier.

- En utrolig deilig følelse, sier Stensland som fortjent vant bestemannsprisen.

 

Neste runde av Lerøyserien spilles 24 og 25 februar.

Lokale lag i herreklassen

Denne helgen var også HK-72 Sande og Konnerud i aksjon i Lerøy-serien. HK-72 spilte i Sandehallen, og helgen endte med to seire mot Ski (21-17) og mot Florø (22-20) på lørdag. På søndag ble der i mot Sandefjord for sterke og HK-72 tapte (25-18).

Det ble en tøff runde for Konnerud på Hårkollhallen i Nøtterøy. Der tapte de mot Elverum (25-21) og mot Herkules (18-25). På søndag ble det nok et tap da de møtte vertslaget Nøtterøy Håndball (19-25).