– Hjemmekampene blir nøkkelen

NYTT EVENTYR: Guro Rundbråten (bak) og Marianne Iversen feirer scoring mot Vipers Kristiansand. Blir det mer jubel mot TuS Metzingen på lørdag?

NYTT EVENTYR: Guro Rundbråten (bak) og Marianne Iversen feirer scoring mot Vipers Kristiansand. Blir det mer jubel mot TuS Metzingen på lørdag? Foto:

Frode Scheie tror Glassverket kan avansere fra sin EHF-gruppe etter at spillerne tilsynelatende taklet det økonomiske kaoset i klubben på en god måte.

DEL

Følg kampen direkte her fra kl. 16.00! Mobil! Bruk denne!

DRAMMEN: Etter en høst med mesterligaspill, kastes ballen i gang i gruppespillet i EHF-cupen lørdag når tyske TuS Metzingen kommer på besøk til Drammenshallen. Utover vinteren venter oppgjør også mot danske Nykøbing og russiske Lada.

Scheie mener oppskriften på avansement blir å vinne hjemmekampene.

– Jeg synes mesterligagruppen så tøffere ut enn denne. Det er en bra trekning for Glassverket, også med tanke på reise. Klarer man å få en god start og vinne mot TuS Metzingen på hjemmebane, kan man reise til Lada om en uke med lave skuldre, sier Scheie, som kommenterte Glassverkets kamper i mesterligaen på Viasat 4.

Drammenserne endte uten poeng i mesterligaen, men tok med seg verdifull erfaring og gode opplevelser fra de seks kampene mot Buducnost, Metz og Thüringer.

– Det virker som de har fått ro i klubben etter de økonomiske problemene i høst, og de har funnet en løsning som gjør at alle blir værende. De klarte seg gjennom den tunge perioden, så det bør være enklere nå. De bet bra fra seg i mesterligaen, men det er klart de kan tape alle kampene i denne gruppen også.

LES OGSÅ: – Ingen hemmelighet at vi følte oss sviktet

Norsk innslag

TuS Metzingen ligger på 3.-plass i Bundesliga, bak tabelltoer Thüringer, laget Glassverket yppet seg mot i mesterligaen. Det tyske laget tok seg til gruppespillet ved å slå Ankara Yenimahalle, som ble slått av Glassverket i mesterligakvalifiseringen, i 3. kvalifiseringsrunde. I fjor tapte de finalen i EHF-cupen for Dunaújváros.

Tidligere Tertnes-spiller Tonje Løseth har vært i TuS Metzingen siden 2015 og markerte seg med åtte scoringer i lagets forrige kamp mot TV Nellingen 30. desember.

Det er imidlertid en annen spiller Glassverket bør vie oppmerksomhet på lørdag.

EKSPERT: Frode Scheie kommenterer europeisk håndball for Viasat 4 og mener Glassverket har gode muligheter til å avansere fra sin gruppe i EHF-cupen.

EKSPERT: Frode Scheie kommenterer europeisk håndball for Viasat 4 og mener Glassverket har gode muligheter til å avansere fra sin gruppe i EHF-cupen. Foto:

– Anna Loerper er en rask playmaker som var god i EM og kan skape mye trøbbel for dem, mener Scheie, som tror laget er på samme nivå som Thüringer.

– De spilte jo i finalen i fjor og er en klubb som har tatt store steg i tysk håndball. De mistet et par av sine beste spillere i fjor, men sitter på gode ressurser og er oppe og snuser på ligatittelen i år også.

LES OGSÅ: Glassverket vant prestisjeoppgjøret

Russisk talentklubb

Scheie mener Lada er det sterkeste laget i gruppen. Kenneth Gabrielsen og hans Vipers Kristiansand tapte knepent for russerne i kvalifiseringen. I 3. kvalifiseringsrunde slo de Viborg.

Daria Dmitrieva var god for Russland i EM og er lagets store spiller, ifølge Scheie.

– Lada er en av de største talentklubbene i russisk håndball. De er et ungt og fremadstormende lag, men det var ikke veldig imponerende å tape med seks mål borte mot Vipers. Samtidig var det sterkt å slå Viborg. Et lag med bra trykk og gode individuelle ferdigheter. Det er mulig å slå dem på hjemmebane, men da må Dmitrieva og Elizaveta Malasjenko stoppes.

June Andenæs har for øvrig en fortid i Lada, men får ikke møte gamleklubben da hun er langtidsskadd.

Det siste laget i gruppen, danske Nykøbing, ligger på 5.-plass i hjemlig serie.

– De slo Lugi i kvalifiseringen, noe som er veldig sterkt. Men jeg tror absolutt Glassverket kan være på høyde med dem på hjemmebane.

PS! EHF-cupen blir ikke sendt på norsk TV.

LES OGSÅ: Nytt råkjør venter Glassverket

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags