Jubelen stilnet - Glassverket fristiller spillerne og treneren

Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Glassverket IF har besluttet å fristille spillerne og trener Geir Oustorp. Det betyr at de allerede nå kan begynne å se seg om etter nye klubber for neste sesong.

DEL

DRAMMEN: Fire kamper før  årets eliteserie er ferdigspilt, har styret i Glassverket  ut fra den økonomiske situasjonen kluben er i, besluttet at de ikke har anledning til å videreføre de økonomiske forpliktelsene dagens elite-satsning innen håndball innebærer. Klubben vil opprettholde kontraktene med spillere og trenere ut sesongen, men så er alle fristilt. Det var i utgangspunktet kun to spillere som ikke hadde kontrakt ut over denne sesongen. I og med at overgangsvinduet for denne sesongen er stengt, vil ingen forlate klubben nå. Laget ligger i øyeblikket på tredjeplass, og er i høyeste grad med i kampen om sølvmedaljene.

- Jeg er like sjokkert som spillerne, og synes først og fremst synd på dem. Styret skal ha honnør for at de har vært ærlige, og gitt oss svar innenfor de fristene de antydet tidligere, sier trener Geir Oustorp.

Vedtaket betyr at spillerne og trenere vil bli løst fra sine kontrakter etter endt sesong, og har fått styrets tillatelse til å gå i dialog med andre potensielle arbeidsgivere fra og med 16.mars. De spillerne og trenere som likevel ønsker å fortsette i klubben vil få tilbud om nye kontrakter ut ifra det lønnsnivået som er mulig på det tidspunktet en eventuell ny amatør- eller proffkontrakt inngås, skriver klubben i en pressemelding.

Det vil også kunne bli aktuelt å hente nye spillere inn til laget, enten fra klubbens egne lag eller eksternt fra på de samme betingelsene. Klubben vil på den måten fortsatt stille lag innen eliteserien, men innenfor ansvarlige økonomiske rammer.

Tre styremedlemmer har allerede sagt fra seg sine verv, og resten av styret har stilt sine plasser til disposijon på årsmøtet 30. mars.

LES MER OM GLASSVERKET HER

Det er ikke mer enn tre uker siden Drammens Tidende skrev at høstens økonomiske krise i Glassverket var snudd til yrende optimisme. Så stor er optimismen at klubbens hovedstyre hadde bestemt at elitesatsingen til kvinnelaget fortsetter. Fra 1. juni ville alle spillerne og trener Geir Oustorp være tilbake på de gjeldende kontraktene. Som et ledd i forsøket på å redde klubben, gikk spillerne i desember med på en lønnsreduksjon på 25 prosent, mens Oustorp sa fra seg all lønn ut sesongen.

– Vi har klare ambisjoner om å opprettholde målet om å være blant de aller beste kvinnelagene i Norge, og vi skal delta internasjonalt når vi er kvalifisert for det, sa Frode Steen, styremedlem i klubbens hovedstyre til Drammens Tidende da.

– Det er nå ingen tvil fra klubbens side om å videreføre den satsingen som vi har hatt de siste sesongene. Elite er viktig for å gjøre klubben synlig, den er med på å bygge klubben og den skaper engasjement, la han til.

For tvil om videre satsing hadde det vært, og den var tydeligvis ikke ryddet av veien likevel.

De tre styremedlemmene som har fratrådt i løpet av periodenbegrunnet det med at de ikke lenger har vært mulig for dem å kombinere normal jobbsituasjon og familie med arbeidet som fremdeles pågår. Styret består derfor nå av Frode Steen (konst. leder), Lene B. Ulstein (nestleder) og Thomas L. Sola (styremedlem) frem til årsmøtet 30. mars.

LES OGSÅ:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken