Stengte buret i Bergen: GIF sjanseløse

BLE TØFT: Det ble en tøff kamp for Emilie Sjøgren og resten av Glassverket. Sjøgren tok der i mot ansvar det siste kvarteret og Glassverket avsluttet kampen som sterkeste lag på banen.

BLE TØFT: Det ble en tøff kamp for Emilie Sjøgren og resten av Glassverket. Sjøgren tok der i mot ansvar det siste kvarteret og Glassverket avsluttet kampen som sterkeste lag på banen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I onsdagens kamp møtte Glassverket Tertnes borte. Bergenserne sto knallsolide i mål og stengte buret for gjestene fra Drammen.

DEL

BERGEN: Sist Glassverket og Tertnes møttes i starten av januar ble det en jevn affære mellom de to.

I Haukelandshallen onsdag kveld sørget Tertnes-keeper Marie Davidsen og Josefine Lien for at Glassverket aldri hadde en sjanse.

Tross at Glassverket kun scoret seks mål den første halvdelen, beit de hardere tilbake etter pause.

Da var det likevel for sent og kampen endte i 31-21 tap for GIF.

Klarte å nullstille seg

Å gå i garderoben tolv mål bak motstanderen er tøft. For GIF-trener Espen Rødevand var det gledelig å se hvordan Glassverket lyktes å nullstille seg etter pausen i kampen mot Tertnes.

- Vi klarer å snu mye av kampen og rette opp i de feilene vi gjorde i første omgang. Vi taper med ti i stedet for tretti mål, noe vi fort kunne gjort. I stedet vinner vi andre omgangen med to mål, det er godt jobbet, sier GIF-treneren.

- Hva snakket dere om i garderoben?  

- Om hvordan vi er nødt til å angripe mål. Det blir ikke mål av tre backer som skal gjøre enkeltprestasjoner. Mulighetene kommer som en konsekvens av at vi jobber for hverandre, sier Rødevand.

Uheldig åpning

Glassverket fikk ingen god start på kampen.

Tertnes reddet skuddet fra Thale Deila i åpningssekundene. De neste tretti minuttene så man lite fra Thale som ble sittende største deler av første omgang på benken.

I stedet var det bergensernes egen toppscorer, Celine Sivertsen som sendte Tertnes i ledelsen med to strake mål.  

Tertnes høyreback ble toppscorer med 10 mål.

Tertnes-keeper skapte problemer

Begge lag spilte på hurtige kontringer. Glassverket-forsvaret fikk tidvis problemer med å stoppe Sivertsen og Co.

- Det som er litt av cluet er at vi ikke må dra med oss tankene om at vi ikke scorer tilbake i forsvarspillet vårt. Da blir det fort litt ekstra stygt, sier Rødvand. 

Glassverket viste tidvis gode tendenser i angrepsspillet, men Tertnes-keeper Marie Davidsen gjorde det vanskelig for de lilla.

Når GIF-trener Espen Rødevand tok timeout etter drøyt ti minutter spilt, hadde Tertnes-keeperen allerede reddet 8 skudd.

- Vi blir for unøyaktig og hadde ikke helt marginer. I tillegg har Tertnes mange redninger. Positivt er at disse redningene er på gode sjanser vi skaper, sier GIF-treneren.

TOLV MÅL BAK: GIF-trener Espen Rødevand måtte se Glassverket gå til pause langt bak Tertnes. Treneren er fornøyd med at Glassverket der i mot var sterkeste lag etter pause.

TOLV MÅL BAK: GIF-trener Espen Rødevand måtte se Glassverket gå til pause langt bak Tertnes. Treneren er fornøyd med at Glassverket der i mot var sterkeste lag etter pause. Foto:

Tertnes festet grepet

Rødevand gjorde endringer etter time-out og satte blant annet Linn Andresen inn på midten. Det stoppet ikke Tertnes fra å feste grepet om kampen, og halvveis ut i første omgang ledet de 8-2.

Glassverkets to mål hadde Irene Fanton stått for.

Live Deila og Ane Landås Hovland fikk et par gode avslutninger hver før pause, men GIF gikk til pause 18-6.

Christensen fikk ros

Etter pause byttet Tertnes keeper til Josefine Lien som fortsatte der Davidsen slapp.

Gjestene fra Drammen brukte nesten tre kvarter på å bikke et to-sifret antall scoringer.

Men da Freja Christensen sendte en skikkelig kanon rett på mål, satte hun Glassverkets tiende mål, og fikk ros av GIF-treneren etter kamp.

Sjøgren tok ansvar

Glassverket scoret flere mål i løpet av de siste 15 minuttene enn det de hadde gjort til sammen de første 45.

Emilie Sjøgren tok virkelig ansvaret i Glassverket-laget og satte tre kjappe strake for gjestene. I midlertid var Tertnes-forspranget for stort til å innhentes.

- Emilie har bare blitt bedre og bedre, noe som er gøy å se. Spesielt bakover har hun vært veldig god etter jul, sier Rødevand.

Kamfakta

ELITESERIEN HÅNDBALL, KVINNER

Tertnes - Glassverket 31 - 21 (18-6)

Haukelandshallen

Dommere: Christoffer Fjeldskår og Tim-Nicolai Fjellvang

GIF: Irene Fanton 2, Martine Skjærvik Håkonsen 1, Marte Figenschau, Amalie H.F. Jøsendal 3, Linn Andresen, Silje Meese Johannessen, Emilie Sjøgren 4, Mia Stensland, Trine Bronsta 1, Live. R. Deila 2, Freja Christensen 2, Ane Landås Hovland 4 og Thale R. Deila 2.

Toppscorer Tertnes: Celine Sivertsen 10

GIFS beste

3. Live. R. Deila

2. Emilie Sjøgren

1. Ane Landås Hovland

Artikkeltags