Storhamar-spillerne jublet for finaleplass i sluttspillet, mens Glassverket-spillerne gråt. Ikke fordi de hadde tapt en håndballkamp, men fordi det var siste kamp med gjengen.

Glassverket hadde gjennom flere sesonger under ledelse av trenerne Kenneth Gabrielsen og Geir Oustorp bygget opp et kvinnelag i håndball som først tok steget opp i eliteserien, for så å etablere seg i toppen i løpet av kort tid, og raskt sikret de seg både seriemedaljer og NM-finale.

De spilte europacup både på det nest øverste nivået, og den siste sesongen også blant de aller ypperste, i mesterligaen.

Alt dette fikk de til uten at vi fikk noe inntrykk av at de brukte penger de ikke hadde.

Men høsten 2016 kom de første bekymringsmeldingene. Ryktene om underslag og en mulig konkurs, og med det en konsekvens at laget måtte trekke seg allerede noen kamper inn i sesongen. Underslaget var reelt nok, men det alene skulle ikke være nok til at klubben måtte legge ned driften. Da kom det for dagen at de forventede inntektene fra markedsarbeidet aldri nådde dørterskelen en gang, og GIF manglet penger for i det hele tatt å gjennomføre sesongen på et forsvarlig nivå.

Spillerne sa ja til en lønnsreduksjon, treneren sa fra seg sin lønn, og klubben ble enig om å fortsette elitesatsingen med begrensede midler ut sesongen. Senere ble både spillere og trenere fristilt fra sine kontrakter ved sesongens utløp.

Likevel gjennomførte de kanskje sin beste sportslige sesong i moderne tid. Parallelt med sesongavslutningen, sikret de fleste spillerne som hadde spilt mye seg nye arbeidsgivere, og da trener Geir Oustorp skjønte at det ikke var grunnlag for noen elitesatsing i Glassverket lenger, takket også han for seg.

Glassverket bestemte seg likevel for at klubben skulle opprettholde sitt lag i eliteserien, men med mange unge, lokale spillere, har de halvveis inn i sesongen ennå ikke tatt et eneste poeng i eliteserie.