Søndag innbyr Glassverket og Drammen HK til galla i Drammenshallen. GIF kaster det hele i gang mot Sola klokken 17, mens DHK skal ut i det som er det nærmeste de kan kalle et lokaloppgjør i eliteserien, med Falk fra Horten som motstander.

Den kampen har avkast klokken 19.

Glassverket er sammen med Stabæk det eneste laget uten poeng i eliteserien etter fire kamper. Sola på sin side overrasket alle da de slo Larvik 27–26 på hjemmebane. Den seieren holder  til kvalikplass så langt. Ellers har rogalendingene tapt for Storhamar, Fredrikstad og Gjerpen.

– Solas resultater viser at alle kan slå alle på en god dag. Og alle kan tape for alle på en dårlig dag, mener GIF – trener Espen Rødevand.

Heve forsvarsspillet

Han lover at laget hans skal fighte og slåss for årets første serieseier søndag, og at de ikke skal fremstå like tafatte som de gjorde sist mot Larvik.

– Vi jobber hardt for å heve bunnivået vårt, og at vi skal være mer stabile. Mot Sola må vi være ekstremt nøye i vårt duellspill mot gode skyttere, samtidig som vi nekter dem innspill på streken, forteller Rødevand.

Han har av naturlige grunner valgt å prioritere A-laget fremfor juniorlaget som skal spille NM-runde i Rygge i helgen. Det betyr at Thale og Live Rushfeldt Deila, Marte Figenschau og Linn Andresen alle spiller mot Sola.

Glassverket får ellers en tøff oktober måned med europacup hjemme mot franske Issy Paris søndag 15. oktober. Onsdagen etter, den 18. oktober, tar de imot Gjerpen til hjemmekamp i serien, mens de dagen etter reiser til Paris for returkampen mot Issy. Den kampen spilles fredag 20. oktober. Så venter bortekamp mot Byåsen den 25 oktober.

Lokaloppgjør

DHK på sin side har bare serie og cup å konsentrere seg om, og søndag får de en av sesongens skarpeste skyttere mot seg. Falk hentet  i sommer serberen Stefan Ilic til klubben, en spiller som har ungdomslandskamper og cupmesterskap med Metaloplastika i hjemlandet, mens han var utlånt til en klubb i Qatar i våres. Han kom uten trening på tre måneder samme dagen Falk spilte treningskamp mot Haslum rett før seriestart, og presenterte seg med å score sju mål.

Han er av flere spådd til å bli en attraksjon  i årets eliteserie, og så langt har han scoret 26 mål på tre kamper. Med det var han mestscorende i eliteserien helt til Haldens Victor Skilhammer og Trym Bilov-Olsen scoret henholdsvis sju og åtte mål i Haldens imponerende 41-23-seier over Haslum onsdag kveld.

– Ilic er en enten eller-spiller, en klassisk skytter som fyrer av fra alle hold og posisjoner. Han kan score ti mål fra tolv meter hvis han har dagen, og vi tillater det. Nå har vi vært ganske gode mot typiske distanseskyttere tidligere, og har litt erfaring med hvordan takle det. Men han må få oppmerksomhet, han, sier Joakim Andre Hykkerud.

DHK lar Elverum låne tabelltoppen etter deres 31–28 i en slitekamp borte mot Bodø onsdag. Elverum spilte en kjempekamp og vant borte mot spanske Ademar Leon i helgen, og skal ut i ny mesterligakamp til helgen. Det er flere klubber en Elverum som har opplevd at onsdagskamper mellom europacuprunder er en utfordring.