Glassverket hadde tatt turen til Gjøvik, og møtte god motstand i hjemmelaget som vant puljen etter en 16-14-seier over GIF. GIF på sin side slo Årstad 30–25 og Nærbø 24–22.

– Vi åpnet fantastisk og ledet 4-0, men så skjedde det «noe» med jentene i angrep. Det ble for stresset og for utålmodige i angrep. Skuddene ble for unøyaktige og de kom  etter altfor dårlig bearbeiding. Samme hvilke spillere vi brukte og samme hva jeg sa i time out og pauser, løsnet ikke angrepsspillet, forteller trener Espen Olaussen.

Han opplever den landsomfattende serien som viktig å være med på.

– Det er en fin utviklingsarena for klubben å være med i, i kraft av at våre spillere vil få møte de aller beste spillerne i landet fra sine årskull, forklarer Olaussen.

Bortsett fra Marte Figenschau, som har stor belastning med A-laget til Glassverket, disponerte han alle spillerne fra 1999-2000-kullene denne gangen. Samtidig passet han på å hvile spillere som Thale Rushfeldt Deila og Freja Christensen så ofte han kunne fordi disse også skulle spille europacup søndag kveld. Thale R. Deila ble sammen med Magdalena Mitrovic mestscorende for laget sitt med sine ni mål. Deila spilte bare to av kampene.

Konneruds gutter 18-lag kvalifiserte  seg også til Lerøy-deltakelse etter at de ble nummer to i puljen som ble spilt i Trondheim. Konnerud slo hjemmelaget Charlottenlund 23–21 og Sarpsborg 26-20, mens det ble et 37-23-tap for suverene Bækkelaget. Konneruds Sander Martin Falch Gudbjørgsrud ble puljens toppscorer med 19 mål, mens lagkameraten Tim Borgar Finsrud inntok 3.plassen på toppscorerlisten med sine 15 spillemål.

HK-72 imponerte med tre strake seire i sitt hjemmearrangement i helgen. Vestre Bærum ble slått 25-20, Askim hele 32–17 mens det ble jevnt og 25–24 over Fyllingen fra Bergen. Ola H. Lillelien ble toppscorer med sine 20 mål, bare slått av Fyllingens Sindre Heldal som scoret imponerende 33 mål på de tre kampene i den andre kvalikrunden.

Den første serierunden i Lerøy-serien spilles 11.12. november, med avslutningsrunde 21.–22. april 2018.