Ute av mesterligaen

HIT, MEN IKKE LENGER: Det ble stopp for Emilie Christensen og Glassverket mot Thüringer.

HIT, MEN IKKE LENGER: Det ble stopp for Emilie Christensen og Glassverket mot Thüringer. Foto:

Glassverket tapte 27-33 for Thüringer i Drammenshallen og går ikke til mellomspillet, men Thüringer-treneren mener drammenserne har slått godt fra seg.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

DRAMMEN: Hjemmelaget hadde for mange svake perioder mot tyskerne og klarte aldri å ta igjen det tapte. Glassverket har tapt alle sine kamper i mesterligaen og kan nå begynne å forberede seg på EHF-cupen i januar.

Det ble tidlig klart at Glassverket aldri kom til å være i nærheten av å vinne med ni mål mot Thüringer og dermed holde liv i drømmen om å videre mesterligaspill. Dermed handlet det mer om å gi publikum en god forestilling i den siste hjemmekampen og håpe at det kunne rekke til ett poeng eller to.

– Vi gjør 50 gode minutter. De siste minuttene blir vi spilt ball i hatt med, men fram til det synes jeg vi gjør det bra, sier Glassverket-trener Geir Oustorp, som peker på mangelen på rutine.

– Oppsummeringa er at vi har hatt framgang i alle kampene, helt fra vi var helt sjanseløse der nede (i Tyskland) for en måned siden. Vi har gått gradene og viser her hjemme at vi spiller bra.

Kampen mot Thüringer ble på mange måter et bevis på at Glassverket faktisk har tatt steg. I åpningen mot tyskerne var det klasseforskjell, noe som endte med et åttemålstap. Denne gangen var det langt jevnere.

Thüringer-trener Herbert Müller mener Glassverket har forsvart sin plass i mesterligaen på en god måte.

– De viser at de er gode nok. De har gjort en god jobb, også mot Buducnost. Jeg vet hvor vanskelig det er å spille mot dem (Buducnost). I kampene mot gode lag, har Glassverket gjort det bra, så de fortjener å være her, sier Müller til Drammens Tidende.

– Det var viktig for oss å ta disse poengene for å gå til mellomrunden. Vi visste at Glassverket er et lag som kjemper hardt, og de slo hardt tilbake i andreomgang. Vi fortjente seieren, men det var en god kamp.

PEP-TALK: Geir Oustorp var fornøyd med det laget presterte i 50 minutter mot Thüringer. Førsteomgangen svingte som en jo-jo.

PEP-TALK: Geir Oustorp var fornøyd med det laget presterte i 50 minutter mot Thüringer. Førsteomgangen svingte som en jo-jo. Foto:

LES OGSÅ: Endelig løsnet det for Amalie

Opp og ned

Glassverket gjorde det vanskelig for seg selv innledningsvis. Høyreiste Szimonetta Planéta og Anika Niederwieser sendte Thüringer opp i 2-0, og hjemmelaget hang ikke med. Emilie Christensen både reduserte og utlignet, før tyskerne fikk gå opp til 5–2.

Men Glassverket hentet seg inn igjen. Først scoret Birna Berg Haraldsdottir to ganger. Deretter satte Marianne Iversen sitt første, før hun spilte opp Martine Wolff. Bakerst hadde Guro Rundbråten flere avgjørende redninger.

Plutselig var Glassverket foran på 6-5 og i ledelsen for første og siste gang.

Thüringer viste seg sterkere utover i omgangen, mens Glassverket gikk inn i en ny svak periode etter det første kvarteret.

Likevel var Thüringer-trener Herbert Müller nær ved å eksplodere på sidelinja ved flere anledninger, i det som var en underholdende førsteomgang tyskerne vant 15–12.

TILBAKE: Mette Leipart spilte lite mot Sola, men scoret tre mot Thüringer.

TILBAKE: Mette Leipart spilte lite mot Sola, men scoret tre mot Thüringer. Foto:

LES OGSÅ: Opp og hopp, Glassverket!

Mer stabile

Andreomgangen var en annen historie. Glassverket var langt mer stabile og spiste seg inn på Thüringer.

Tiril Günther Merg kom inn og tok ansvar da det trengtes, mens målvakt Marte Langeli blant annet viste seg fram med en krempasning til Mette Leipart.

Thüringer ledet med så mye som fem mål, men med ti minutter igjen på klokka var ledelsen redusert til ett på 24-25.

Spenningen var der, men Glassverket kom aldri nærmere. Tyskerne fikk gå opp til 29-25, mye takket være den spanske playmakeren Macarena Aguilar, og da var det ikke nok tid igjen til en ny opphenting.

Noe overraskende vant Metz sin hjemmekamp mot Buducnost på fredag. Se tabellen her!

Neste fredag reiser Glassverket til Montenegro for å bryne seg på gruppeleder Buducnost. Deretter venter en lang og fortjent juleferie.

Kampfakta

Mesterligaen håndball (5. gruppespillkamp), kvinner:

Glassverket – Thüringer 27-33 (12-15)

Drammenshallen – 437 tilskuere.

Dommere: Katalin Pech og Maria Vagvölgyi, Ungarn.

GIF: Guro Rundbråten og Marte Langeli – Mette Leipart 3, Tiril G. Merg 3, Monica Iversen, Line Bjørnsen 3, Birna B. Haraldsdottir 7, Amalie H. Jøsendal, Linn Andresen, Nina Bull-Engelstad, Emilie Christensen 3, Martine Wolff 4, Trine Bronsta, Line Ellertsen 2, Ane Hovland, Marianne Iversen 2.

Toppscorer Thüringer: Anika Niederwieser 6.

Utvisninger: GIF 3 x 2 min., Thüringer 4 x 2 min.

GIFs beste

  • 3 poeng: Birna Berg Haraldsdottir.

  • 2 poeng: Martine Wolff.

  • 1 poeng: Guro Rundbråten.

LES OGSÅ: Vellykket operasjon for Narvesen

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags