Vant hele turneringen

GOD BEGGE VEIER:  Thale R. Deila har tildigere vist at hun er en god angrepsspiller. I Sverige i helgen fik hun også mye skryt for sitt forsvarsspill.

GOD BEGGE VEIER: Thale R. Deila har tildigere vist at hun er en god angrepsspiller. I Sverige i helgen fik hun også mye skryt for sitt forsvarsspill. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ble seier for de to Glassverket-spillerne Thale Rushfeldt Deila og Marte Siren Figenschau i firenasjonersturneringen i Sverige i helgen.

DEL

LUND, SVERIGE: Thale R. Deila og Marte S. Figenschau kom begge på scoringslisten da Norge avsluttet ScandIberico-turneringen i håndball for ungdomslandslag i Sverige i helgen.

Norge spilte 25–25 i den siste kampen mot Sverige, og det holdt til totalseier etter to seire over Spania (28-18-seier fredag) og Portugal lørdag. Svenskene på sin side tapte for Spania lørdag.

I 33-20-seieren over Portugal lørdag var igjen Norge solide i forsvar, og de løp regelrett portugiserne i senk. Deila scoret fem mål fra sin bakspillerposisjon, mens Figenschau endte opp med to mål fra streken.

– Vi viste at vi er et stykke foran portugiserne fysisk, sa trener Pål Oldrup Jensen til handball.no etter kampen.

Turneringsfinalen mot Sverige ble el slitekamp der Norge på et tidspunkt i første omgang ledet med tre mål, mens svensken hadde den samme ledelsen et stykke ut i andre omgang. Til slutt ble det uavgjort.

Deila bidro med to mål, Figenschau 1.

Live R. Deila er også i den norske troppen, men var skadet til denne turneringen.

Ungdomslandslagets første store mål er VM i Polen neste sommer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken