Bortekampen blir vanskelig slik det alltid pleier å bli i Trondheim.

- Jeg er overrasket over at de ligger der de gjør, og bare har en seier så langt. Det er jo et lag som har alt. Gode målvakter, gode skyttere og kjappe kantspillere. Men de har jo hatt litt å stri med, da, sier Linn Andresen.

Formspilleren i Glassverket tenker nok først og fremst på at Byåsen røk for 1. divisjonslaget Skrim i cupen, og at klubben sparket trener Arne Høgdal allerede etter bare noen få serieomganger. Og at de bare har borteseieren over Fredrikstad å slå i bordet med.

Sånn på papiret. For Byåsen har gjort gode kamper både mot Storhamar og Vipers uten at det ble poeng av det. Og de har tross alt gått videre til 3. kvalifiseringsrunde i EHF -cupen etter seire over først et polsk lag, så et rumensk lag nå i helgen.

Les også: Glassverket rystet franske Issy 

Formspiller

Selv opplever Andresen at alt bare har gått bedre og bedre for henne selv etter at hun miste serieåpningen mot Vipers på grunn av et overtråkk.

- Det ødela litt, ja. Men pilen har pekt riktig vei med mye spilletid og tillit fra Espen (trener Rødevand), og da føler jeg jo at jeg er god nok for dette nivået, mener Andresen.

20-åringen melder også om mer og mer selvtilit og tro på det laget presterer, og den siste europacupkampen i Paris, da de presset Issy helt til siste kast da de tapte 23-22, er med på forsterke troen om at Glassverket kan, og at de innimellom får vist hvor gode de er. Så gjelder det å få det ut i seriekamper også, og gjerne også at de står igjen med poeng når sluttsignalet lyder.

Trener Espen Rødevand er også veldig fornøyd med Andresens utvikling etter at hun kom tilbake etter ankelskaden.

- Linn har vært god på trening over tid nå, og er en spiller som har stått på for laget. Hun er lett å bruke i spillet årt, og hun er lett å spille sammen med for dem rundt henne. Kult at hun har benyttet mulighetene, mener Rødevand.

Les også: – Vi kaster bort for mange baller 

Underprestert

Han mener også Byåsen har underprestert i forhold til forventningene, og skjønner ikke helt at de kun står med to poeng etter seks serierunder.

- Vi lar oss ikke lure av det, og tror at dette blir noe letter enn andre kamper. At vi spilte jevnt med Issy fredag betyr ikke at vi automatisk er i en posisjon hvor vi tar poeng i Trondheim, sier Rødevand.

- Vi reiser opp for å gjøre en god kamp.

Rødevand som sliter litt  med å samle spillerne til håndballtrening denne uken. Drammenshallen er stengt  på grunn av helgens boligmesse, og i Glassverkethallen er det loppemarked som gjelder.

- Derfor tar vi fire dager fri etter at vi er ferdig med Byåsen. Det  trenger spillerne nå, de har ikke hatt noe fri siden i sommer, forklarer GIF-treneren.

Les også: Fortsatt null poeng til Glassverket