VM-ilddåp venter «stjerneemnet» Bergerud

Torbjørn Bergerud utenfor hotell Westotel Nantes før VM-avkast.

Torbjørn Bergerud utenfor hotell Westotel Nantes før VM-avkast. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Han er pekt ut som Norges første internasjonale storkeeper etter Steinar Ege. Torsdag åpner trolig Torbjørn Bergerud (22) i VM-kampen mot Polen.

DEL

Han har gått gradene fra Norge til Sverige og nå Danmark. Og det stopper nok ikke der. Bergerud har det meste som skal til for å lykkes i tysk Bundesliga.

– Hvordan har det første halvåret i Danmark vært?

– Utfordrende, mye nytt, nytt land, ny liga og det som hører med. Jeg føler at det går framover og at det er stigning. Spillet mitt har blitt mye bedre etter en for meg tung start, sier Bergerud til NTB.

Utenfor banen har det vært tilnærmet optimalt for Bergerud. Moren er dansk, og deler av familien bor nettopp i Holstebro.

Ute

Veteranen Ole Erevik kom ikke med i kamptroppen torsdag. Bergerud, nysnauet for både hår og skjegg, får med seg jokeren Espen Christensen.

– Vi har et godt samarbeid og snakker bra sammen. Alle unner hverandre spilletid og suksess.

Norge kan ha med alle tre keepere i en kamptropp, men det blir det høyst trolig ikke noe av i VM.

Bergerud forklarer hvorfor.

– Det er uvanlig å ha det. Det kan blant annet ødelegge en del av rytmen vår i oppvarmingen om man har noen faste ritualer der. Oppvarmingen vil også ta ganske mye lengre tid om vi er tre keepere.

Polen har mistet sin stjernekeeper Slawomir Szmal siden EM. Han har kuttet ut landslagshåndball.

Topp

Erevik vet hva som kommer fra Bergerud. Det er bare snakk om når.

– Han har alt som skal til. Han blir en internasjonal toppkeeper. Spørsmålet er om det skjer om to eller fire år, sa Erevik til NTB i romjula.

Artikkeltags