Håndballforbundet forklarer Lund-ansettelse

Glenn Solberg kunne ikke være eliteserietrener og landslagsassistent samtidig. Likevel ble han erstattet av Bodø-trener Børge Lund på herrelandslaget.

Glenn Solberg kunne ikke være eliteserietrener og landslagsassistent samtidig. Likevel ble han erstattet av Bodø-trener Børge Lund på herrelandslaget. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Glenn Solberg kunne ikke være eliteserietrener og landslagsassistent samtidig. Likevel ble han erstattet av Bodø-trener Børge Lund på herrelandslaget.

DEL

LIER: Da Solberg tok St. Hallvard opp til eliteserien fra 1. divisjon var det samtidig slutten på samarbeidet med landslagstrener Christian Berge. Solberg hadde blant annet ansvaret for forsvaret da Norge tok en sterk fjerdeplass i EM i Polen i januar.

Onsdag ble Børge Lund klar som Berges nye assistent. Også han er hovedtrener i eliteserien.

Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Erik Langerud, forklarer at situasjonen til Solberg og Lunde ikke kan sammenlignes.

- Solberg kunne ikke ha to hundreprosentstillinger. Børge skal være hos oss 50-60 dager i året og har et annerledes stillingsinnhold enn det Glenn hadde, sier Langerud til NTB.

- Han skal kun være med på samlingsdøgn og kamper, og har eksempelvis ikke ansvar for oppfølging av spillere.

- Løsbart

- Så det er forenlig å være hovedtrener for en klubb i eliteserien og assistenttrener for herrelandslaget samtidig?

- Så lenge treneren er innstilt på det, og klubben og forbundet mener det er løsbart, så er det en løsning som fungerer. Du må selvfølgelig ha tiden til å gjøre det, og det var avgjørende for Bodø at de hadde andre trenerressurser som kan bidra når Børge er borte, svarer Langerud, som opplever dialogen med Bodø som utelukkende positiv.

- De er kjempepositive og kjempestolte som jeg opplever det.

Ettårskontrakt

Avtalen med Lund er i første omgang på ett år med mulighet til forlengelse.

Berge og Lund er tidligere lagkamerater på landslaget. Siden Solberg er ute, er det mye som tyder på at Lund er hentet inn først og fremst med tanke på forsvarsarbeid.

- Han står for mye av det som norsk håndball ønsker å stå for. Han har en fantastisk spillerkarriere bak seg og har gjort det bra i Bodø, så han vil styrke teamet på en god måte, sier Langerud.

Artikkeltags