LIER: William Vangen sto der med litt hengehode etter kampslutt, og viste med hele resten av kroppen også at det ikke hadde vært noe moro å tape nabooppgjøret mot Falk.

– Vi skal tillate oss å være skuffet i dag, men fra mandag av er det bare å rette blikket mot neste kamp, mener Vangen.

18-åringen ville mye i Reistad Arena, kanskje litt for mye, for det ble altfor mange bom på unggutten.

I så måte var han ikke alene på hjemmelaget, for da kampen i realiteten ble avgjort de ti første minuttene etter pause, leverte St. Hallvard-spillerne ti bom i løpet av åtte minutter. Og Falk gikk fra 10–13 til ledelse 17–13.

Totalt bommet hjemmelaget på 30 skudd. Det skal også sies at det ikke bare var dårlig skyting fra hjemmespillerne. Falk-målvakten Simen W. Johansen leverte mange matchvinnerredninger, og var lagets nest beste spiller.

LES OGSÅ: Håper jo det varer

Bom på bom

Synd at det ble sånn den siste halvtimen, for før pause hadde liungene levert veldig bra forsvarsspill, og roen de tok med seg derfra gjorde at de tålte en bom eller to.

Men da det røste på med bomskudd, kom også de tekniske feilene, og den uroen de tok med seg i forsvar, gjorde at det mest falt fra hverandre.

– Vi gikk fra å stå bra i forsvar og ha god flyt i angrep, til at alt raknet, oppsummerte Vangen.

Han fikk se at Hokksund-gutten Magnus Fredriksen  fortjent  spilte seg til tittelen som banens beste. Fredriksen hadde et tempo i alt han gjorde som få i St. Hallvard matchet.

– Det var viktig å vinne her på hjemmebane, sier  Fredriksen, og mener at for han som hokksundgutt var det å spille hjemme i  Reistad Arena.

Han hadde en grei forklaring på at det gikk som det gikk:

– Vi hadde høyere tempo i spillet vårt, og vi har en bredere tropp en St. Hallvard. Men så  langt var førsteomgangen det tøffeste vi har stått overfor   denne sesongen, mener han.

Bildeserie

St. Hallvard - Falk Horten

LES OGSÅ: Hamann-Boeriths ferdig i DHK

Vurderte frimerke

St. Hallvard-trener Glenn Solberg likte at kampplanen ble fulgt den første halvtimen. Da var aggressiviteten høy i forsvar, og de var tidlig ute på de farligste skytterne. Men han fikk rynker i pannen av det han så de siste 30 minuttene.

– Vi falt sammen som lag, og etter hvert gjorde hver og en altfor mange feil og dårlige vurderinger, mener Solberg.

Han likte ikke å innrømme at Magnus Fredriksen hadde vært så god, kanskje var han den Falk-spilleren som var den største forskjellen.

– Vi hadde snakket om hvordan vi skulle stoppen finten hans, men vi tapte de duellene altfor ofte. Det meste av det vi etter hvert slet med i forsvar, startet rundt Fredriksens finte, mener Solberg.

– Han var veldig god mot oss.

Solberg vurderte en stund å sette et frimerke på hokksundgutten, men innså at Falk hadde flere andre gode spillere som da ville få store boltrerom.

– Falk er det klart beste laget vi har møtt så langt.  Vi hadde vel nok sjanser til å kanskje å vinne denne kampen, men du skal sette den ballen i mål også. Det gjorde Falk, konkluderte St. Hallvard-treneren.

Kampfakta

1. div. håndball, herrer:

St. Hallvard – Falk 25–30 (12–10)

Reistad Arena – 620 tilskuere.

St. Hallvard: Nicolas  Granum og Robin Haug – Lars H. Eriksen 2, Kristoffer N. Olsen 2, Hans Fr. C-Hansen 1, Sindre P. Kjelås 2, Arne M. Sørensen 2, William Vangen 3, Eirik J. Johansen, Fredrik Utengen, Hermann Vildalen 5, Jarle M. Pettersen 4, Ole J. Borch 2, Kim T. Skaug 4.

Toppscorer Falk: St. B. Løkkebø 8.

LES OGSÅ: Supre St. Hallvard