SHK signerer lokale talenter – og en svenske

LOKAL FORANKRING: SHK-trener Glenn Solberg (midten) er veldig fornøyd med at lokale spillere som Robin Haug (t.v.) og Simen Solberg følger klubben ned i 1. divisjon.

LOKAL FORANKRING: SHK-trener Glenn Solberg (midten) er veldig fornøyd med at lokale spillere som Robin Haug (t.v.) og Simen Solberg følger klubben ned i 1. divisjon.

Artikkelen er over 2 år gammel

St. Hallvard HKs lag for neste sesong begynner for alvor å ta form. 1. divisjonslaget har blant annet signert svenske Oscar Hansson fra Ystad.

DEL

LIER: St. Hallvard rykket ned fra eliteserien på første forsøk, men klubben har store ambisjoner om ikke bare å utvikle seg til å bli en toppklubb i herrehåndball, men også til å ta vare på og utvikle lokale talenter, skriver klubben på sine egne nettsider.

Da passer det godt å ha fått på plass kontrakter med unge talenter som Robin Haug og William Vangen, og lokale veteraner som kaptein Simen Solberg, Fredrik Utengen og Jarle Mørk Pettersen. I tillegg har Kim Tajet Skaug, Håkon Økern, Lars Henrik Eriksen og Eirik Johan Johansen har også signert nye kontrakter.

Hermann G.R. Vildalen valgte å forlate klubben til fordel for naboen Drammen HK da sesongen var ferdigspilt.

Hentet lokale spillere

Fire unggutter fra klubbens 18-årslag og utviklingsprosjekt har også fått kontrakter med eliteserielaget.

– Vi har fått på plass en gjeng spillere som har både kontinuitet og lokal forankring, i tillegg til nye unge sultne spillere, sier hovedtrener Glenn Solberg i SHK.

– Disse gutta har gode holdninger og verdier, og har utviklingsfokus hver eneste dag på trening og utenfor banen, sier han.

Det er helt i tråd med både Solbergs trenerfilosofi, og klubbens verdier – vilje, glede, respekt, og gjøre hverandre gode.

– Jeg er utrolig glad jeg får lov til å trene disse gutta videre, sier Glenn Solberg, til shk.no.

Ung, spennende svenske

Ny for neste sesong er en ung, lovende høyreback fra IFK Ystad i Sverige med på laget. 22-åringen Oscar Hansson signert nylig en toårs kontrakt med klubben.

– Det blir et spennende eventyr for meg å komme til Norge og spille på laget til Glenn Solberg. SHK virker som en klubb med store ambisjoner, og fint fokus på utvikling. Det passer meg bra, sier Hansson.

Hansson kjenner godt til Robert Hedin, klubbens nye daglig leder. Hansson er nemlig like gammel som en av Hedins sønner, og har hatt ham som trener på sitt lokale barne- og ungdomslag.

– Vi har holdt kontakten gjennom årene, og da denne muligheten bød seg, var det enkelt å være interessert, sier Hansson.

Hedin er full av lovord om sin «lokale» spiller fra Ystad hvor han selv er født og oppvokst.

– Han er en ung spiller som jeg har kjent lenge. Hans styrke er forsvarsspillet, han er en venstrehendt spiller som fighter og jobber hardt. Jeg tror han vil passe godt inn, sier Hedin til shk.no.

Leo Berg Sylte (17) fra Slemmestad, Theodor Svendsgård (18) fra Ringerike, Peter Dahl Kristensen (18) fra Konnerud og Sander Heieren (18) fra Sande er alle lokale gutter som har tatt steget fra 18-årslaget og opp til elitelaget.

Artikkeltags