SHK uten gnist tapte hjemme

Bakpå: SHK-keeper Robin Haug slapp 24 baller bak seg mot Charlottenlund.

Bakpå: SHK-keeper Robin Haug slapp 24 baller bak seg mot Charlottenlund. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SHK fikk aldri opp noe skikkelig gnist, og tapte sesongdebuten på hjemmebane søndag. Defensivt sterke Charlottenlund vant 24-22.

DEL

Trener Glenn Solberg lovet underholdende håndball før kampstart, men det var et stykke dit for SHK som slet med å score i sesongens hjemmedebut lørdag.

– Vi hadde ikke energien og leverte ingen god kamp. Dessuten hadde vi for mange skuddbom, sier Glenn Solberg.

19 år gamle Peter Dahl Christensen ble kåret til SHKs beste etter kampen, og var et lyspunkt. Men hans mål og innsats var ikke nok til å vinne over tøffe trøndere. For mange SHK-spillere var langt unna toppnivå i kampen.

– For unøyaktige

– Det er fint å bli kåret til SHKs beste, men det hjelper så lite. I dag var vi for unøyaktige og tar mange dårlige valg. Vi brant blant annet to straffer, og hadde mye skuddbom.  Da går det ikke. Det var surt å tape i dag. Det var ingen komfortabel kamp. Vi var stort sett bakpå hele tiden, sier Dahl Christensen.

Etter en frisk åpning og 3–1 ledelse, sluknet SHK utover i første omgang.

Etter ti minutter sto det 4–4 i en åpning som foregikk i relativt makelig tempo. St. Hallvard kom til kampen stinne av selvtillit etter at de slo Kristiansand 25-21 borte i serieåpningen, men møtte tøff motstand. Etter halvspilt første omgang ledet trønderne, som har tre tidligere eliteseriespillere i laget, 7–5.

Slet med å score

Hjemmelaget slet med å score, og da Peter D. Christensen reduserte til 6–9 etter 19.55 av kampen var det over fem minutter siden forrige SHK-mål. Rett etterpå tok trener Glenn Solberg timeout på 6–10. SHK knappet inn ett mål og lå under 10–13 til pause.

Peder Dahl Christensen knallet inn redusering til 16–19 litt over midtveis i andre omgang, og sekunder senere scoret han igjen. Dette ble starten på en bedre periode, hvor SHK øynet poeng.

Spennende avslutning

Det ble spennende på slutten, og SHK reduserte til 22–23 med 46 sekunder igjen å spille. Charlottenlund tok timeout, og plasserte rett etterpå dagens 24 mål bak Robin Haug i SHK-målet.

– Det var en kamp hvor vi var veldig av og på. Og de scoret nok til tider litt for enkle mål, sier Haug.

SHK ligger i øyeblikket på 6. plass på tabellen, og får nå en liten pause. De møter Follo borte 4. oktober i sin neste seriekamp.

St. Hallvard-Charlottenlund

1 divisjon, håndball, menn

St. Hallvard-Charlottenlund 22-24 (10-13)

Reistad Arena - ca 300.

Dommere: Andreas Isèn og Martin Strand.

St. Hallvards lag: Lars Henrik Eriksen, 3 Simen Solberg, Oscar Hansson 2, Jørgen Jansrud 4, Theodor Svensgård, William G. Vangen 1, Eirik Johan Johansen, Fredrik Utengen 1, Jarle Mørk Pettersen 2, Kim T. Skaug 1, Kristoffer Talsnes 2, Robin Haug, Peter D. Christensen 5, Sander Heieren, Leo B. Sylte 1.

Utvisninger: SHK ingen. Charlottenlund 2x2 min.

Toppscorer Charlottenlund: M. Guldseth 7.

St. Hallvards beste:

3 poeng: Peter D. Christensen

2 poeng: Lars Henrik Eriksen

1 poeng: Jørgen Jansrud

Artikkeltags