TRONDHEIM: Dette var Norges første kamp i denne EM-kvalifiseringen, og den neste kampen spilles mot Litauen i Kaunas søndag. Norge er regjerende europamestere, og det neste sluttspillet er lagt til Sverige i slutten av 2016.

Hviterussland ble aldri noen skummel motstander for de norske jentene. Til pause var stillingen 19-13. Norge var flere hakk bedre enn sine østeuropeiske motstandere. Norge var gode på kontringer, hadde få tekniske feil og seieren kunne ha vært større. Norge misbrukte flere straffekast.

Tidligere Glassverket-spillere Veronica Egebakken Kristiansen scoret tre mål og pådro seg to utvisninger.

Skjerpet

Stine Bredal Oftedal ble kåret til Norges beste spiller.

– Det var flere gode norske spillere, men Stine var involvert i mye, var rå i ankomstfasen og fortjente å bli kåret til den beste spillerem, sa Ida Alstad til Max.

Alstad er for tiden i ferd med å bygge seg opp etter skade og var ikke med i den norske troppen.

Issy Paris-spilleren Oftedal synes det var morsomt å spille hjemme foran mye tilskuere i Trondheim.

– Det er ekstra gøy at folk setter pris på det jeg gjorde, men det viktigste var å vinne. Til slutt vinner vi komfortabelt, men vi er ikke helt stabile ennå. Det var viktig å finne rytmen, og vi er på god vei selv om vi har litt å jobbe med, sa Oftedal til Max.

Byttet på

Kari Aalvik Grimsbø sto de første 30 minuttene i mål for Norge. Katrine Lunde er tilbake etter fødselspermisjon og fikk stå de siste 30 minuttene.

– Helt ok. Litt opp og ned, kommenterte Lunde.

– Jeg synes at vi fikk jobbet god med forsvaret underveis, og det var en av mine oppgaver i dag, sa Grimsbø.

Silje Solberg fikk ikke være i kampen, men det skal være gode muligheter for at hun blir en av to keepere i den neste kampen mot Litauen.

For Norge var dette også et steg fram mot VM i Danmark i desember. Der venter Russland i første kamp 5. desember.

– Vi var opptatt av forsvar og fart inn mot kampen, og til tider fikk vis vist at vi har noe på gang. Det var noen samhandlingsfeil og en del å plukke på, men det er en ok plattform å bygge videre på, sa landslagstrener Thorir Hergeirsson.

FLERE SPORTSSAKER: