Nye grep ga Kristiansen VM-løft

HAR HODET MED SEG.
Veronica Kristiansen er bare blitt bedre og bedre gjennom VM i Tyskland så langt.

HAR HODET MED SEG. Veronica Kristiansen er bare blitt bedre og bedre gjennom VM i Tyskland så langt. Foto:

Av

14 støttespillere har de norske håndballjentene til rådighet under VM. Veronica Kristiansen roser spesielt en av dem.

DEL

Veronica Kristiansen er virkelig tilbake i slag i håndball-VM. Knalltøff trening og en mental sparringpartner kan være mye av grunnen.

Få – om noen håndballspillere – trener like mye og hardt som Kristiansen. Fra i sommer har det vært den tøffe veien for henne i Danmark. Hun har blitt raskere, mer spretten, sterkere og kanskje også mer utholdende.

Kristiansen ville mye, og skjøt ofte i de første kampene, men hun hadde dårlig uttelling. Andre spillere ville kanskje blitt mer forsiktige, og satset på det sikre, men hun bare fortsatte. Helt til det løsnet mot Polen.

I kveld er det Tsjekkia som venter, før Norge avslutter puljespillet mot Sverige fredag kveld.

– Jeg har jobbet mye med å fortsette å tørre selv etter tre bom på rad. Tidligere ville jeg stoppet, men jeg er nok blitt tøffere i hodet, forteller Kristiansen til NTB.

Og røper at hun har benyttet psykologen og mentaltreneren Tom Henning Øvrebø aktivt det siste snaue året.

Mange hjelpere

Øvrebø er en av de 14 i støtteapparatet de 16 norske spillerne har til rådighet døgnet rundt under mesterskapet. Tre trenere, tre i det medisinske (lege, fysioterapeut og massør), to på videoanalyse, to administratorer (lagleder og hovedleder) og fire personer fra Olympiatoppen (media, mentalt og sommeridrettssjef Marit Breivik) legger alt til rette for at håndballjentene skal være best når det gjelder. Og det er fra Olympiatopp-bidraget Kristiansen har funnet tonen med Øvrebø. Han utgjør den mentale ressursen sammen med Britt Tajet Foxell.

– Jeg har brukt Øvrebø veldig mye siden før sommeren og utover høsten. Samtalene kan variere fra 40 minutter til halvannen time, sier Kristiansen.

Hun har jobbet med den mentale biten tidligere også, men det siste året har det vært mer direkte. Samtalene med Øvrebø har foregått på Skype, for Kristiansen har tilhold i danske FC Midtjylland i Herning, mens Øvrebø sitter i Oslo.

Den første samtalen med ham ga en sånn aha-opplevelse, og Kristiansen var fast bestemt med at han måtte hun snakke mer med. Og sånn er det blitt.

– Han fikk meg til å åpne meg, og vi har siden kommunisert veldig godt.

Øvrebø var fysisk med laget de fem første dagene under mesterskapet i Tyskland.

Video

Kristiansen bruker også andre i støtteapparatet  aktivt, og etter de to første kampene i puljespillet satte hun seg ned sammen med trener Mia Högdahl og hadde en videoseanse med henne.

– Vi gikk gjennom de situasjonene jeg hadde vært oppe i i innledningen av mesterskapet, og så på hvilke valg jeg hadde gjort.

Torsdag møter Norge Tsjekkia. Alt annet enn klar norsk seier, vil være en overraskelse.

Etter Tsjekkia-kampen venter Sverige på Norge. Den spilles fredag. Så godt som alt tyder på at Norge vinner også den og tar førsteplassen i pulje B.

Cuprundene starter til helgen, og det er ikke avklart om Norge spiller 1/8-finale søndag eller mandag.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags