"Hansi" klar for MIF

Her smiler Hans Erik Ødegaard etter en scoring for Sandefjord tidligere på 2000-tallet. Dette er den siste klubben drammenseren har spilt for.

Her smiler Hans Erik Ødegaard etter en scoring for Sandefjord tidligere på 2000-tallet. Dette er den siste klubben drammenseren har spilt for.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Den tidligere Strømsgodset-helten Hans Erik Ødegaard, også omtalt som "Hansi", blir assistenttrener i Mjøndalen.

DEL

NEDRE EIKER: - Dette skal bli veldig artig. Jeg har savnet toppfotballen, og har fått litt abstinenser det siste året. Treneroppgaven i Mjøndalen lar seg også fint kombinere med jobben, sier Ødegaard, som er enig med MIF om en ettårskontrakt.

Ødegaard har ikke lagt skjul på at han har lyst til å prøve seg som fotballtrener på toppnivå. I fjor høst tok han trener II-kurs.

LA OPP I 2007

34-åringen fra Drammen var stor helt i Strømsgodset fra 1993 til 2003. De siste årene av karrieren spilte midtbanesliteren for Sandefjord, og la opp grunnet store skadeproblemer i lyske- og mageregionen sommeren 2007. Det er uaktuelt å gjøre comeback som spiller for MIF i 1. divisjon.

- Det er for lenge siden jeg spilte, og jeg har ikke trent meg opp siden jeg var skadet. Jeg hadde muligheten til å teste meg i MIF sist vinter, men fikk aldri tid til å trene, forteller Hans Erik.

GODT FORNØYD

- Jeg er veldig godt fornøyd med å få med meg Hans Erik Ødegaard som assistentrener. Han har trenerambisjoner, og er en fin type som jeg kjenner godt. Jeg har også prøvd å få med Hans Erik tidligere, sier MIF-trener Vegard Hansen.

Sistnevnte får dermed to assistenter i Mjøndalens comebacksesong i 1. divisjon i neste år. Kenneth Karlsen skal også fungere som dette. Han er imidlertid mye opptatt som spillerutvikler i Buskerud Fotballkrets (BFK), og Hansen trengte derfor ytterligere en medhjelper. Ødegaard og Karlsen skal utfylle hverandre.

SIF-GJENG

- Nå som Kenneth og "Hansi" er på plass har jeg det trenerteamet jeg vil ha, uttaler Hansen.

Med Espen Horsrud fortsatt som sportslig leder, og Hansen, Karlsen og Ødegaard i trenerteamet så styres MIF sportslig av en kameratgjeng som utgjorde kjernen i Strømsgodset midt på 1990-tallet. Dette firkløveret har til sammen hele 916 kamper for Godset. Alle har imidlertid lagt opp som spillere. Hansen og Karlsen spilte for MIF i årets 2. divisjon, men begge har gitt beskjed om at de ikke spiller i 1. divisjon i 2009.

Det er også klart Lars Erik Kortgaard blir spillerutvikler i MIF. Kortgaard var sist sesong assistenttrener i 2. divisjonklubben Drøbak/Frogn.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags