Åskollens seier betyr at laget leder med 11 poeng foran Åssiden, og med bare fem kamper igjen er Åskollen i praksis 3. divisjonsmester. Det betyr igjen kvalifiseringsspill for komet laget fra Åskollen.

– Det kan bli femte opprykket, sa Åskollen-trener Leif Helge Nordahl. Han innrømmet glatt at seieren var av det heldige slaget.

– Fotball er ikke rettferdig, konstaterte Nordahl. Han tenkte på alle de gangene Åssiden spilte seg igjennom, og bare som ofest topp keeperspill av Marcus Anderssson, forhindret gjestene å score på de mange store sjansene laget skapte.

Spesielt mot slutten av kampen var Thomas Røed og ikke minst Ole A. Walseth flere ganger nære en scoring, men utrolig nok ble det ingen nettkjenning for gjestene.

Det skal understrekes at mye av Åskollens kreative spill, og angrepstyngde falt mye da midtbanemotor Thomas Backe ble skadet fem minutter før pause. – Vi fikk et kjempe problem da han ble skadet. Vi måtte omstrukturere laget, men vi var ikke gode nok, sa Leif Helge Nordahl, som la til med:

– Nå gir vi ikke bort de 1 poeng vi leder med, sa en glad og lette Åskollen-trener.

Det var en tidligere ÅIF-spiss, som var med på å sikre seieren til den suverene serielederen. – Det var bare å møte innlegget fra Thomas Backe og klinke til langs bakken, sa Morten Hagen om 1-0 målet. – Vi hadde litt tur i dag, mente en fornøyd Hagen som har spilt fem sesonger for Åssiden.