Eliteserien bandy.
Mjøndalen-Solberg 5-4 (2-3).
Vassenga, 500 tilskuere.
Mål: 0-1 Ole Blom (3), 1-1 Robert Arnesen (8), 1-2 Blom (12), 2-2 Jonas Pettersson (13), 2-3 Reiulf Johansen (22), 3-3 Jørn Walther Kristiansen (73), 4-3 Pettersson (77), 5-3 Kjetil Skistad (78), 5-4 Blom (85).
Utvisninger: MIF 40 min. og SSK 45 min.
Dommere: Helge Stenseth, Strømsgodset, Rolf W. Andresen, Strømsgodset, og Kjell H. Olsen, Spa/Bra.

Dermed sørget Kenneth Lauritzen for at Mjøndalen vant 5-4 i det klassiske 2. juledag-oppgjøret.
- Dette var som en ønskedrøm. Herlig å avgjøre 2. juledag-oppgjøret med å redde straffe i siste sekund. Jeg skulle bare ta den ballen, sier en sprudlende Kenneth Lauritzen straks etter kampslutt.
MIFs rutinerte landslagsmålvakt feiret triumfen med å ta med seg sønnen Ola (3) på en liten seiersdans på Vassenga.
Mjøndalen så ut til ha avgjort kampen da de snudde 2-3 til 5-3 ledelse i løpet av fem minutter sent i 2. omgang, men et hardt kjempende Solberg-lag kom tilbake. Først reduserte Ole Blom til 4-5 i det 85. minutt, og ett minutt på overtid ble det dømt straffe til SSK da MIFs Tom Andersen lå og slo med køllen innenfor sekstenmeteren. SSK-kaptein Anders Palmberg hadde sjansen til å gi de svarte og hvite et overraskende poeng, men skuddet var for dårlig plassert. Lauritzen kastet seg litt til høyre og fanget ballen.
- Solberg hadde jo allerede misset et straffeslag tidligere i kampen. Derfor var jeg skeptisk. Jeg fryktet de skulle score, og at vi skulle rote bort seieren. Men avslutningen ble perfekt, forteller Lauritzen.
Mjøndalen vant dermed 5-4 i den 16. bataljen mellom de to erkerivalene fra Nedre Eiker på denne høytidsdagen. Så mye som 500 tilskuere møtte opp i den bitende kulden.
MIF leder nå 11-4 i innbyrdes oppgjør - en kamp har endt uavgjort.

Fire straffer

Det var straffedrama så det holdt på Vassenga i går. Fire straffeslag ble dømt - to til hver - men bare Mjøndalens Jørn Walther Kristiansen scoret da han utlignet til 3-3 i det 73. minutt. MIFs John Richard Øen og Solberg-duoen Ståle Børresen og Anders Palmberg klarte ikke å lure ballen bak keeperen fra straffemerket. Sistnevntes miss avgjorde altså kampen.
- Jeg synes det var surt å tape etter å ha brent to straffer, sier Solberg-trener Arne Wam.
Det ble også mange utvisninger etter hvert - MIF fikk 40 minutter og Solberg fikk 45 minutter.
Mjøndalen var storfavoritter på forhånd etter 11-1 seieren over naboen i serieåpningen i november. Solberg måtte også slite for å komme blant de seks beste før jul, slik at de fikk spille i eliteserien som ble innledet i går. SSK er imidlertid i klar fremgang, og de var svært nær ved å kjempe til seg ett poeng. Vi fikk aldri se finspillet, men publikum likte at kampen ble jevn og spennende.

Blom i slag

Et tent og aggressivt Solberg-lag med veteranspiss Ole Blom i knallform tok ledelsen allerede etter tre minutter, etter at han styrte inn et frislag fra kort hold. Robert Arnesen utlignet like etterpå etter å ha fått fulltreff etter et hjørneslag. Lagene fulgte hverandre i målprotokollen i 1. omgang, men Solberg var litt mer på hugget og kunne gå til pause med en 3-2 ledelse.
I 2. omgang hadde MIF trykket, men maktet ikke å få uttelling før 17. minutter før slutt.
- Det var veldig gøy å være med i 2. juledag-kampen igjen. Mjøndalen er et bedre lag enn oss spillemessig, men vi kan være gode til å krige. Vi er ikke vant til å styre kampene mot MIF, og det så vi da de hadde to mann utvist i 2. omgang. Det var vår svakeste periode i kampen, sier Blom, som var banens beste spiller med sine tre scoringer.