Her er Buskeruds OL-håp

Jørre Kjemperud

Jørre Kjemperud

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Åtte Buskerud-utøvere kjemper for å bli tatt ut til OL. Det er under tre måneder igjen til Beijing-lekene.

DEL

OL i Beijing nærmer seg med stormskritt, og utover sommeren vil det jevnlig komme OL-uttak.
Per i dag har åtte utøvere fra Buskerud en realistisk sjanse til å få delta i Kina – til sammenligning var det fire lokale med i Athen (2004) og syv i Sydney (2000).
Jørre Kjemperud (39) er den eneste som foreløpig nærmest er sikret OL-plass. 5.-plassen i verdensserieturneringen i Shanghai i april, sammen med Tarjei Skarlund, sørget for at sandvolleyballveteranen fra Vikersund er kvalifisert internasjonalt, men det er ennå ikke kommet noen offisielle OL-uttak nasjonalt. Første uttak skal komme i begynnelsen av juni og siste frist er 23. juli – ifølge Guro Lium i Olympiatoppen.
– Kjemperud/Skarlund ligger godt an, og det skal svært mye til for at de ikke blir tatt ut, melder Lium.
OUTSIDER. Kjemperud og Skarlund kan betraktes som en outsidere i medaljekampen.
– Jeg er godt fornøyd med å bli kvalifisert så tidlig, og vi har god tid til å planlegge treningsmengde og formtopp. Vi må jobbe med jevnheten i prestasjonene. På vårt beste kan vi slå hvem som helst, men vi må bli flinkere til å holde oss på topp over lengre tid, sier Jørre Kjemperud.
Moingen har deltatt i OL to ganger før – med Vegard Høidalen som makker i 2000 og 2004. For åtte år siden ble det tap i åttendedelsfinalen, mens Kjemperud/Høidalen ikke gikk videre fra innledende runde i Athen.SMÅ MARGINER. – Jeg har vært med på å ryke ut mot gullvinnerne med knappest mulig margin i to OL på rad, melder Jørre.
Viktigste konkurranse foran Beijing blir Grand Slam-turneringen i Stavanger i slutten av juni.
Her er de andre lokale OL-kandidatene rangert etter mulighetene til å delta:

Geir Gulliksen (sprangridning) og Morten Djupvik (sprangridning):

Gulliksen og Djupvik – representerer begge Drammen og Omegn Rideklubb – var på det norske laget som tok en historisk 6. plass i EM i Mannheim (Tyskland) i fjor høst. Det sørget for at Norge fikk en kvoteplass med et lag i et OL for første gang. De fire som ga Norge denne plassen – Gulliksen, Djupvik, Tony André Hansen og Stein Endresen – blir sannsynligvis også tatt ut til OL, men det er ingen automatikk i det.
Gulliksen er imidlertid forholdsvis sikker.
– Det er vel bare skader og sykdom som kan hindre at det blir oss fire, kommenterer Gulliksen.
Hvis Gulliksen og Djupvik først er med i lagkonkurransen i OL så er de også med individuelt.
Gulliksen, Djupvik, Hansen og Endresen feiret 17. mai med å ta en flott 3. plass i et internasjonalt stevne i Madrid, og tidligere i vår ble det seier i en langkonkurranse foran Canada og Frankrike. De norske rytterne kan hevde seg i toppen også i OL, men det er mange om benet og små marginer.
Drammensrytteren Line Raaholt er blant dem som er aktuelle som reserver på OL-laget.

Harald Jensen (skyting):

Lerdueskytteren ligger godt an til OL-deltakelse for femte gang, og kommer Røyken-mannen med så satser han på medalje. Han tok en fin 6. plass i Athen sist.
– Norge har to kvoteplasser i lerdue og Tore Brovold og Harald Jensen er de to som har skilt seg klart ut. Det kommer an på hva som blir innstillingen til Olympiatoppen, sier Arild Groven – generalsekretær i Norges Skytterforbund.

Gabriel Rasch (sykling):

Norge har en kvote på fire ryttere i herreklassen landevei, og det er en bra sjanse for at Gabriel Rasch fra Hole blir tatt ut. Buskerud-syklisten ble i år lagkamerat med Thor Hushovd i Crédit Agricole.
– Rasch er nå en av fire norske proffer, og mulighetene for OL-plass stiger når du sykler i øverste divisjon internasjonalt, opplyser sportssjef Steffen Kjærgaard.

Thomas Rønningen (bryting):

For Thomas Rønningen er det ganske enkelt. Drammensbryteren må komme på pallen i den siste OL-kvalifiseringen i Novi Sad (Serbia) til helgen. Rønningen konkurrerer i 55 kilosklassen. Tvillingbroren Anders misset nylig i sin mulighet til å komme til Beijing.
– Thomas har en god sjanse, men er avhengig av en god trekning, sier trener Jan Stawowski.

Knut Harald Sommerfeldt (tikamp) og Bjørn Sigurd Sommerfeldt (tikamp):

Tikampbrødrene fra Krokstadelva jakter begge på OL-kravet på 8000 poeng i år. Storebror Knut Harald (28) er i utgangspunktet nærmest siden han har den beste personlige rekorden med 7732 poeng, mens Bjørn Sigurd (23) står bokført med 7369.
– OL-kravet er innen rekkevidde, og jeg er spent på om jeg vil klare det. I løpet av vinteren har jeg forbedret meg, uttaler Knut Harald.
Brødrene, som konkurrerer for IF Hellas, har pekt ut et stevne i Frankrike og europacup i Finland som de to konkurransene der de går for å klare OL-kravet. Dette skjer i juni.

Andre aktuelle:

Herrelandslaget i håndball skal ut i en tøff OL-kvalifisering i Frankrike i månedsskiftet – mot Frankrike, Spania og Tunisia. De to beste går til OL. Ingen lokale spillere er tatt ut i troppen til disse kampene, men skulle Norge kvalifisere seg vil nok drammenser og tidligere DHK-spiller Jan-Richard L. Hansen (nå i tyske Nordhorn) være aktuell, og eventuelt andre DHK-spillere.
Charlotte Lund Abrahamsen fra Sandvin i nordre Vestfold gjør store fremskritt i syvkamp, men det er fortsatt et stykke fram til OL-kravet.
Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags