VESTFOLD: Mens Johan Sebastian Gulliksen tok andreplassen, gikk pappa Geir Gulliksen helt til topps. Å bli slått av faren, har Johan Sebastian ingenting imot.

– Jeg synes det bare var veldig gøy at vi begge gjorde det bra. Banen passet oss fint, sier Johan Sebastian.

Pappa Geir har derimot en litt tøffere innstilling når det gjelder å konkurrere med sønnen.

– For meg er Johan en konkurrent som alle andre. Jeg prøver ikke å slå han noe mer enn alle andre, men jeg prøver å slå alle. Her er det ikke noe «mercy». Når vi konkurrerer så er vi konkurrenter, sier Gulliksen til hestefrelst.no.

Splitter ny hest

Johan Sebastian forteller at han også red på en ny hest under helgens stevne, som han kun hadde ridd tre ganger før stevnet.

– Jeg ble positivt overrasket over at det gikk så bra med ny hest allerede på første stevne, sier han fornøyd da Drammens Tidende snakker med ham mandag.

LES OGSÅ: Slo til med tre 2.-plasser

34 ekvipasjer stilte til start i den internasjonale Grand Prix-klassen, med deltakere fra Norge, Danmark og Sverige. Totalt ble 220 000 kr delt ut i pengepremier, og klassen gir også verdensrankingpoeng.

Neste helg arrangeres flere internasjonale klasser, og det er duket for enda en Grand Prix med norske deltakere lørdag 25. februar.

LES OGSÅ: Kongen av Instagram med ny TV-serie

Flere ridetalenter fra Drammensområdet

Flere andre drammensere og liunger har hevdet seg på den internasjonale arenaen så langt: Rebekka Lie Andersen som rir for Drammen Ryttersportsklubb tok plassering i Six Bar, en høydehoppingskonkurranse, da hun forserte 1.50 meter feilfritt. 

Marlen Nyborg (Sylling Rideklubb), Camilla Haukjem (Drammen og Omegn), Lina Ekornrud (Drammen Ryttersportsklubb), Vilde Wiik Terum (Drammen og Omegn), Martine Hegna (Drammen og Omegn) og en rekke andre ryttere fra området har hevdet seg på stevnet.