ASKER: Etter 90 minutter sto det 3-1 til hjemmelaget på måltavla, et resultat som ikke nødvendigvis gjenspeiler det riktige kampbildet.

For Birkebeineren hadde alle muligheter til å ta med seg både ett og tre poeng etter ett av årets vanskeligste bortekamper mot opprykksfavoritten Asker.

- Prestasjonen over 90 minutter er ganske bra. Jeg syns spillerne står på og responderer godt på hvordan vi la opp taktikken før kampen, sier IBK-trener Ørjan Christiansen.

Marerittstart

En av de største utskiftingene var på keepersiden. Thomas Solvoll var for anledningen ute med karantene, og dermed måtte keepertrener Thomas Sandem tre på seg keeperhanskene.

Og Sandem og resten av de blå fikk den verst tenkelige starten på kampen.

Det hadde gått knapt 20 sekunder før hjemmelaget fikk uttelling på sitt første angrep. Askers Stian Solberg sørget for 1-0, og det var ikke den åpningen Birkebeineren hadde håpet på.

Videre hjalp det ikke at Joakim Lauritzen måtte ut med skade etter bare 20 minutters spill. Det var ikke akkurat planen til trener Christiansen, som også hadde lagt opp til en litt spesiell 3-5-2-formasjon for å stoppe Askers solide spill sentralt i banen.

- Vi får til lite av vårt eget spill, og det at Joakim må byttes ut skaper også en del forstyrrelser i tillegg til den tidlige scoringen. Men kampplanen fungerte bra etterhvert, sier treneren.

For birkebeinerne skjerpet seg - og holdt følge utover omgangen. Trykket var såpass stort at Birkebeineren til slutt fikk hull på byllen. Etter 42 minutter spill fikk Marius Jøranlid ballen i beina rett foran Asker-keeperen. Enkelt kunne han sette ballen inn i nota, og utlikningen rett før pause var et faktum.

LES OGSÅ: Seks kamper uten tap

Misbrukte store sjanser

Utover i 2. omgang fortsatte bortelaget å trykke på serielederne. Men på ny var de hvitkledde frampå etter massivt IBK-trykk. Etter 52 minutter fikk Sandem stoppet et Asker-skut, men måtte likevel gi retur. Plutselig  var samme mann som i 1. omgang frampå igjen, Stian Solberg, og det sto nå 2-1.

Men gutta fra Nedre Eiker ga ikke opp.

Etter en drøy time fikk Birkebeineren spilt flott igjennom, anført av Reis Advimetaj, før han fikk lagt ballen i beina på Benjamin Krantz. Men en god Asker-keeper sørget for at Krantz forble med fortvilelsen i stedet for jubel.

Og 20 minutter senere kom Birkebeineren frampå igjen, etter å ha hatt et lengre press på Asker. Emil Fossum fikk en gigantsjanse på hode, men blir stoppet av Asker-forsvaret, med det som trener Christian mener er hånden på forsvarsspilleren.

I stedet kontrer Asker alene mot keeper Sandem helt mot slutten av kampen og Armin Sistek får satt inn 3-1. Dermed ble kampen punktert før dommeren kunne begynne å kikke på klokka.

- Vi kunne levd fint med ett poeng rent isolert sett. Det er serielederen og bortebane, og vi får til mye bra kombinasjonsspill. Men så blir det noen matchavgjørende øyeblikk ved at vi ikke får satt de to store sjansene samtidig som Asker etterhvert scorer 3-1. Da blir kampen kjørt, sier Christiansen, som også vil rose keepertrener Thomas Sandem for god innsats i buret.

- Han var litt på bærtur ved en hendelse i 1. omgang, ellers var det ikke annet han kunne gjøre. Han styrte den bakre fireren bra, og sto akkurat slik jeg hadde håpet og forventet.

LES OGSÅ: Ubrutt seiersrekke

Rutinert

Sandem selv kunne heller ikke si seg misfornøyd, selv om han måtte hente tre baller fra nettet.

- Det var lite jeg kunne fått gjort, men jeg burde kanskje tatt den siste scoringen. Ut i fra forutsetningene må jeg uansett være fornøyd, sier keepertrener og reservekeeper Sandem.

Han har mange års erfaring bak seg som keeper, og har blant annet flere tippeliga-kamper for Moss og Vålerenga. Men 40-åringen hadde ikke glemt gamle kunster selv om han ikke har stått på lenge.

- Sist jeg spilte en kamp må vel ha vært for to-tre år siden for Kvik Halden. Men rutinen er der og jeg har holdt meg greit i form, sier han.

Les flere sportsnyheter på dt.no