Stefan Kraft vant Raw Air, Stoch vant finalerennet

SEIRET: Stefan Kraft gikk av med seieren i Raw Air

SEIRET: Stefan Kraft gikk av med seieren i Raw Air Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Andreas Wellinger misset i sitt siste svev. Dermed ble Stefan Kraft første vinner av Raw Air. Polske Kamil Stoch vant avslutningsrennet i Vikersund.

DEL

(Bygdeposten) Andreas Wellinger ledet med 0,6 poeng på Kamil Stoch etter 1. omgang, men misset fullstendig i finalen. Han fikk bare 166 meter. Han endte på tredjeplassen i Raw Air.

Kamil Stoch landet på 238,5 meter og 237 meter i sine to svev og tok sin 22. verdenscupseier. Han fikk 466,6 poeng, men det var ikke nok til å ta seg forbi Kraft i Raw Air-sammendraget slik at det ble annenplass på ham.

Verdensrekordholder Stefan Kraft fikk "bare" 237,5 meter i første omgang. I sitt finalehopp var han altfor offensiv ut fra hoppet. Han vinglet nedover i svevet til 215 meter i et hopp som normalt ville endt i kulen.

Johann André Forfang leverte to solide hopp. I første omgang fikk han 242,5 meter, og i finalen økte han med tre meter. Det var en halv meter over hans personlige rekord. Han fikk 428,7 poeng og ble med det beste nordmann på fjerdeplass.

LES OGSÅ: Bråthen: – Tidenes idrettskonkurranse

Stjernen sprakk

Det var store forhåpninger til Andreas Stjernen i Raw Air-sammendraget, men han bommet litt i førstehoppet sitt. Han fikk litt tunge forhold, og med 227 meter ble det bare 201 poeng og 13.-plass etter 1. omgang.

– Det sprakk litt. Jeg klarte ikke å kontrollere høyreskien. Nå ga jeg Stoch muligheten til å hoppe litt fra meg, sa Stjernen til NTB.

I finalen gjorde han et solid hopp under ikke helt gunstige forhold. Han landet på 225 meter og fikk 404,4 poeng, som holdt til niendeplass. Det var i første omgang han ødela muligheten til en pallplass sammenlagt. Han endte på fjerdeplassen i Raw Air.

Robert Johansson satte verdensrekord lørdag, en rekord han fikk beholde bare i litt over en halv time. Mannen fra Vingnes utenfor Lillehammer landet på 234 meter søndag og var med det beste nordmann etter 1. omgang. I finalen landet han bare på 215 meter, og med 403 poeng falt han også bak Stjernen på resultatlisten.

LES OGSÅ: Skiforbundet-ansatt mistet lappen i promillekontroll

Fannemel tilbake

Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel landet på 229 meter i første omgang. I finalen økte han til 244 meter, og med 392,6 poeng ble det 13.-plass.

Halvor Egner Granerud satte personlig rekord da han landet på 220 meter. I finalen ble det på 216 meter, og han fikk 21.-plass.

Joachim Ødegaard Bjøreng var førstemann ut og landet på 192,5 meter. Det holdt ikke til å få hoppe i finalen.

Norges beste i verdenscupen sammenlagt, Daniel-André Tande, fikk det ikke til å stemme. Med 182 meter og 150,8 poeng fikk heller ikke han hoppe flere ganger i Vikersund denne gangen.

Amerikaneren Kevin Bickner satte en solid personlig rekord i 1. omgang med 244,5 meter. I finalen var han uheldig i landingen og måtte over ende. Han ble båret ut av bakken på båre etter ha møtt bakken i over 105 km/t på 234,5 meter.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags