Gå til sidens hovedinnhold

Erna Solberg deler ut Raw Air-trofeet

Artikkelen er over 4 år gammel

Erna Solberg hopper inn i Raw Air-avslutningen i Vikersund. Statsministeren har takket ja til å dele ut sammenlagttrofeet.

(Bygdeposten)

– Når statsministeren i en travel hverdag tar seg tid til og velger bort noe annet for å være i Vikersundbakken og overrekke trofeet, blir en oppriktig glad og stolt. Dette er prikken over I-en, sier Raw Air-direktør Arne Åbråten.

Etter ti renn skal den første sammenlagtvinneren av den norske hoppturneringen kåres etter et individuelt skiflygingsrenn i verdens største hoppbakke.

– Dette betyr ekstra mye og sier noe om hvordan Raw Air-turneringen er blitt mottatt. Jeg sa tidlig at vi håpet å få tak i en embetsmann eller kvinne høyt oppe i Norge, og nå får vi selveste statsministeren.

LES OGSÅ: Ny «million-motorvei» i Vikersundbakken

Kongen kommer

Kong Harald skal være til stede i Vikersundbakken på neste siste konkurransedag. Kongen skal også følge de første rennene i Holmenkollen uken før.

– Vi våget ikke å spørre Hans majestet om han ville dele ut Raw Air-trofeet, men det er ikke tradisjon for at de kongelige deler ut den type trofeer, sier Åbråten.

Les også

Styggtungt trofé deles ut i Vikersund

 

Et glassfat på nærmere ti kilo skal deles ut til sammenlagtvinneren etter de ti rennene i Holmenkollen, Granåsen, Lysgårdsbakkene og Vikersundbakken. Åbråten kan berolige statsministeren. Hun skal få slippe å løfte trofeet opp på seierspallen.

– Erna skal slippe å få overlevere paraboltallerken. Det veier jo nesten ti kilo. Da skal vi ikke ha noen uhell på sletta som setter noen i dårlig lys, gliser Raw Air-sjefen.

Han er allerede bekymret for transporten av glasstrofeet. I tilfelle det skulle knuse på telehivutsatte, norske veier, har han fått Hadeland Glassverk til å lage et ekstra trofé i tilfelle ett skulle gå i tusen knas på sletta.

Trofeet har en verdi på nærmere 100.000 kroner. I tillegg er det satte av én ekstra million utover de vanlige premiepengene i hoppsporten til de tre beste i sammendraget.

LES OGSÅ: – Enda tøffere og enda råere

Beroliger skeptikerne

Det har kommet en del negative reaksjoner på at arrangøren i Vikersund har måttet installere to minusavsatser i verdens største skiflygingsbakke. Med renn i midten av mars og nytt spor, er frykten at det blir uforsvarlige hopp.

Åbråten poengterer at det ikke er snakk om et amputert renn hvor det blir en kamp om å komme over 200 meter i bakken hvor Anders Fannemel har hoppet hele 251,5 meter.

– Det er fortatt verdensrekordmuligheter. Minusavsatsene gjør ikke at folk trenger å være bekymret for korte hopp. Vi vil bare være sikre på at vi kan avvikle renn dersom oppdriften blir for stor, sier hadelendingen.

Ny TV-grafikk

TV-seerne vil også merke endringer. Så sant ikke Det internasjonale skiforbundet setter ned foten, blir de svarte, grå og hvite tonene fra Raw Air-designet med inn på skjermen.

– Det blir et element på TV-sendingene. Jeg har sett utkastet fra NRK. De følger vår designprofil. Det skal være norsk natur. Så langt NRK får gå utenfor FIS-rammen, vil de pynte på med slike farger. Det betyr at de svarte fargene vil dukke opp i grafikken, bekrefter Åbråten.

Men seerne trenger ikke frykte for at selve TV-bildene fra de fire bakkene vil ta oss med tilbake til tiden før farge-TV ble innført på 1970-tallet.

– Jeg håper selve sendingen går i farger, så hopperne kommer i sine velkjente farger på hoppdressene, humrer Åbråten.

Kommentarer til denne saken