IBKs opprykksdrøm brast

Birkebeineren og kaptein Tom André Sjølie tapte også bortekampen mot Førde i kvalifiseringen til 2. divisjon lørdag. Førde kunne dermed feire opprykk etter 5-3-seier sammenlagt, mens Sjølie deppet rett etter kampslutt.

Birkebeineren og kaptein Tom André Sjølie tapte også bortekampen mot Førde i kvalifiseringen til 2. divisjon lørdag. Førde kunne dermed feire opprykk etter 5-3-seier sammenlagt, mens Sjølie deppet rett etter kampslutt.

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Her må IBK-kaptein Tom André Sjølie (25) innse at det ikke blir opprykk til 2. divisjon.

DEL

FØRDE: Birkebeineren tapte 2–1 for Førde på bortebane lørdag – i den andre kvalifiseringskampen om opprykk til fotballens 2. divisjon. Førde kunne feire opprykk fortjent etter 5-3-seier sammenlagt.

Sekunder etter at kampen ble avblåst satte IBK-kaptein Tom André Sjølie seg skuffet ned og stirret ut i tomme lufta. Bak ham danset elleville Førde-spillere.

– Jeg tenkte på at vi ikke hadde klart det som var det store målet før denne sesongen. Å klare å rykke opp, men jeg unner Førde dette, sier Sjølie.

Ti sesonger

Etter ti strake sesonger i 3. divisjon med sitt kjære Birkebeineren drømte Sjølie om opprykk. I 2001 var 25-åringen med å tape kvalifisering mot Jerv Grimstad. Åtte år senere skulle IBK-spissen få en ny sjanse til opprykk, men det glapp denne gangen også.

IBK tapte denne kvaliken hovedsakelig fordi laget åpnet svakt i begge oppgjørene. Både i hjemme- og bortekampen lå Nedre Eiker-klubben under med 2–0 før halvtimen var spilt. IBK kom også sterkt tilbake i begge matchene, men det ble for tungt.

Lørdag havnet IBK bakpå 1–0 allerede etter 40 sekunder.
– Vi var fantastisk godt forberedt til returkampen. Jeg hadde en god følelse, og så skjer dette etter bare sekunders spill, uttaler Sjølie og rister på hodet.

Første omgangen var ikke god fra IBKs side, og med 2–0 til Førde så måtte gjestene ha tre mål etter pause for å få ekstraomganger. Innbytter David Sagedal ga IBK nytt håp med sin redusering åtte minutter ut i andre omgang – etter et innlegg fra Sjølie.

Til tross for et stangskudd av Rudi Holloman, og flere andre store sjanser i andre omgang så kom ikke IBK nærmere.

Etter kampen skal de to supportergjengene skal ha barket sammen utenfor et hotell, hvor politiet måtte komme og rydde opp i tumultene.

Sjølie mente seg også snytt for straffe i sluttminuttene.
– Jeg ble klart dratt ned, og med en 2-2-utligning ville Førde blitt nervøse på slutten. Det var tross alt to veldig jevne lag som møttes, sier Tom André.

Han har fått flere tilbud fra andre klubber opp igjennom årene, men har alltid valgt å bli i moderklubben.

– Stolte

– Vi var ikke med fra starten av i noen av kampene, og det er selvfølgelig bittert å miste opprykket på grunn av det. Men alt i alt skal vi være stolte av sesongen laget har gjennomført. Prestasjonen har vært solid, og vi vant vår 3. divisjonsavdeling. I år synes jeg vi også har hatt et veldig bra opplegg rundt A-lagsfotballen i IBK – og tatt steg, sier IBK-trener Kenneth Dokken, som ikke vet om han fortsetter som trener.

På lørdagens IBK-lag var høyrekantspiller Rudi Holloman den mest fremtredende.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags