Norges Idrettsforbund ønsker å gjøre det de kan for å hjelpe de som er rammet og som har mistet alt.
- Både vi i NIF og idrettsutøverne er svært glade for at vi kan bidra på denne måten. Idrett er glede og spennende konkurranser. Men idrett handler også om solidaritet og fellesskap, og akkurat det tror jeg vi alle føler med de rammede nå, sier idrettspresident Karl-Arne Johannessen. Han oppfordrer alle utøvere og medlemmer i NIF om å gi litt mer enn de ellers pleier i denne ekstraordinære situasjonen.

ÅSKOLLEN HJELPER. Karl-Arne Johannessen utfordrer både lokale klubber og lag til å organisere innsamlinger på sine hjemsteder og alle særforbund og idrettskretser til å bidra i Idrettsaksjonen.
- Jeg håper også NIFs øvrige samarbeidspartnere og sponsorer vil bidra i dette felles, nasjonale løftet, sier han.
Og i Buskerud tar idrettskretsen utfordringen på strak arm. - Vi har bidratt med 10 000 kroner til flodbølgeofrene og oppfordrer nå alle idrettslag i Buskerud til å bidra på en aller annen måte, enten i form av direkte pengestøtte eller at de knytter aktiviteter opp til aksjonen, sier idrettssjef i Buskerud Idrettskrets, Jakob Vik.
Åskollen Fotballklubb er blant idrettsorganisasjonene som først tar opp ballen. - Vi kommer til å gi 10 000 kroner samtidig som vi skal samle inn penger på Kollencupen i Mjøndalshallen til helgen. Det blir satt ut innsamlingsbørser i hallen, og alle besøkende vil bli oppfordret til å gi penger, forteller lagleder for Åskollen fotballklubb, Monica Johansen.

FOTBALL-STØTTE. Norges Fotballforbund (NFF) og fotballkretsene har også besluttet å gi tilsammen 200 000 til Idrettsaksjonen for Sørøst-Asia. NFF sentralt gir 100 000 kroner, og de 18 fotballkretsene gir 100 000 kroner tilsammen.
- Vi er alle rystet over det omfanget denne katastrofen har fått. Behovet for hjelp er ubegrenset, og vi oppfordrer alle våre organisasjonsledd til å bidra, både med direkte pengestøtte, og ved å gjøre en innsats der det er behov for det, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.
PER-JAN BREKKE
[email protected]