Imponerte Chelsea

<b>OMVISNING.</b> Mergim Hereqi fikk seg en omvisning på Stamford Bridge i forbindelse med treningsoppholde i Chelsea.
FOTO: PRIVAT

<b>OMVISNING.</b> Mergim Hereqi fikk seg en omvisning på Stamford Bridge i forbindelse med treningsoppholde i Chelsea. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 11 år gammel

Mergim Hereqi (14) banket inn to mål for 16-årslaget Chelsea. Nå vil storklubben se mer av SIF-talentet.

DEL

Spissen er et lite steg nærmere drømmen om kontrakt med Chelsea etter å ha imponert på treningsopphold i forrige uke. I treningskamp mot Brighton scoret Mergim to ganger da Chelsea vant 5-1.

-Jeg fikk klapp på skuldra av de andre spillerne på laget og treneren sa "well played", sier 14-åringen.

Chelsea ønsker at Mergim skal komme tilbake på nok et treningsopphold i oktober eller november. Dersom han også imponerer her kan det faktisk ende med tilbud om kontrakt.

-At han skal tilbake betyr at de var så fornøyd at de vil se ham igjen, eventuelt med tanke på en kontrakt. Da vil han sannsynligvis være der i to uker og bo hos en vertsfamilie, sier toppspillerutvikler i SIF, Bjørn Petter Ingrebretsen.

SPENNENDE. Han var med Mergim til London, og mener unggutten gjorde et fordelaktig inntrykk.

-Mergim har enda mer å gå på, men han fikk vist fram det han er han god på - stor, sterk og gjennombruddshissig. Han scoret også to mål i kampen, noe som blir lagt merke til, sier Ingebretsen.

Strømsgodset vil tilby Drafn-gutten proffkontrakt så snart han har fylt 15 år. Det skjer i november.

-Det er først og fremst Strømsgodset-spiller jeg er. Jeg er fornøyd med å utvikle meg videre her. Men hva som helst kan jo skje i fremtiden, sier Mergim Hereqi.
Oppholdet i Chelsea ga uansett mersmak.

-Det var skikkelig spennende og utrolig gøy. Treningsforholdene der borte var fantastisk. Alt var profesjonelt og tilrettelagt, sier Mergim.

Som innrømmer at det var spesielt å aksle den blå Chelsea-drakten i treningskampen mot Brighton.

-Det var litt tøft. Og i tillegg fikk jeg drakt nummer ti, sier Mergim - og gliser.

FORNØYD. Han var meget spent før avreise, men sitter igjen med en god følelse etter en uke hos "The Blues".

-Det er ikke så ofte man får en slik sjanse. Da er det viktig å utnytte den. Jeg synes jeg fikk vist meg ordentlig fram, og treneren sa at han var fornøyd med meg. Jeg har lyst til å gjøre det like bra igjen når jeg skal tilbake, forteller 14-åringen.

SIF-gutten synes nivået var merkbart høyere enn han er vant til hjemme.
-Det var mange gode spillere i Chelsea. Jeg har ikke sett så gode 15-16-åringer her i Norge. Og de var veldig flinke til å kommunisere på banen. Der har vi mye å lære her i Norge, sier Mergim.

A-laget til Chelsea trente på samme treningsfelt som juniorene (13-14 store baner), men Mergim fikk kun et lite glimt av superstjernene fra Premier League.


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags