Gå til sidens hovedinnhold

Innebandy - ikke bare for voksne

Artikkelen er over 22 år gammel

Buskerud Bandykrets slår et slag for innebandy. For første gang innbys det til seriespill for aldersbestemte lag.

- I første omgang tilbyr vi serie for lilleputt- og smågutt-klassene. Det betyr spillere som er født i «85 til «88, sier Jarle Gommerud.
- Vi må jobbe litt for å få opp rekrutteringen til innebandysporten. Det organiserte tilbudet til de unge spillerne har vært for dårlig, mener Gommerud.
Nå har Buskerud Bandykrets satt sammen en egen rekruttkomite for innebandy.
- Sist sesong ble det arrangert et KM for småguttspillere, der fem lag deltok. Nå åpner vi for første gang for seriespill, og håper at flere klubber melder seg på., sier Gommerud.
Buskerud Bandykrets mottar stadig henvendelser fra gutter og jenter som har lyst til å spille innebandy. Problemet er at få klubber har innebandy på programmet, og at det derfor ofte er vanskelig å finne en innebandyklubb i nærmiljøet.
- Nå har vi henvendt oss også til klubber som ikke har innebandy som et tilbud. Kanskje de kan vurdere om idretten likevel er interresant å starte med, sier Jarle Gommerud.
Han har selv jobbet en årrekke med innendørsbandyen gjennom eikerklubben NOR 92. Der har han opplevd at mange har henvendt seg, men at klubben ikke har hatt kapasitet til å ta dem imot.
- Derfor rettes det nok en gang en henvendelse til de store, etablerte klubbene. Disse har erfaring og et apparat til å aktivisere ungdom, og innebandy bør være en del av tilbudet, mener Gommerud.

Kommentarer til denne saken