Gå til sidens hovedinnhold

Håpet lever for NOR 92

Artikkelen er over 5 år gammel

NOR 92 måtte slå bunnrival Harstad for å ha håp overlevelse i eliteserien. Blåtrøyene innfridde da det gjaldt som mest.

NEDRE EIKER: Tre kjappe scoringer mot slutten av første periode var nok til å sikre seieren, som ble trygget ytterligere i siste periode. Det endte til slutt 6-1.

- Dette var utrolig deilig. Guttene følger kampplanen til punkt og prikke. Vi er kyniske, og det gjøres gode valg hele veien, sier NOR 92-trener Espen Jensen.

Seieren gjør at NOR 92 på sisteplass nå har sju poeng, ett mindre enn Harstads åtte på plassen foran, som gir kvalifiseringsspill. Søndag (14.00) kommer Sandnes på besøk til Solberghallen til en ny skjebnekamp, sesongens nest siste.

- Spiller vi som i dag, har vi alle muligheter til å ta tre poeng også mot Sandnes, sier Jensen.

LES OGSÅ: Skjebnehelg for NOR 92

Kampfakta:

Nor-92 – Harstad 6-1 (3-0, 0-0, 3-1)

88 tilskuere

Mål Nor-92: Alexander Jaksland 2, Timmy Sedin 2, Fredrik Steiner, Jørgen Ripel.

Harstad: Marcis Berzins.

Utvisninger: Nor-92 ingen, Harstad 2 x 2 min. og 1 x 10 min.

Ketsjup-effekt

Hjemmelaget styrte fullstendig i åpningen hva ballinnehav angår, uten at de klarte å skape farligheter foran Harstad-buret. Nordlendingene la seg som ventet lavt, og satset på kontringer.

Etter hvert som den første perioden rullet og gikk uten at blåtrøyene fikk hull på byllen, begynte nervøsiteten å bre seg i hallen.

Så eksploderte det.

I løpet av drøyt tre minutter scoret NOR 92 tre mål. Først ved Fredrik Steiner, og deretter to ganger ved Alexander Jaksland. Lagene gikk derfor i garderoben til første pause på stillingen 3–0.

Midtperioden var langt jevnere, men fortsatt med et visst overtak til vertene. Harstad fikk en scoring annullert like før signalet lød. Også til andre pause ledet Espen Jensens menn 3–0.

LES OGSÅ: NOR 92 fikk med seg ett poeng

17-åring scoret

Fire minutter ut i siste periode fikk en Harstad-spiller tominutter for å rappe køllen til en NOR 92-spiller. Blåtrøyene trengte ikke mer enn 14 sekunder i overtall før 4–0 var et faktum. Målscorer var Timmy Sedin.

Svensken var også mannen bak 5–0 ti minutter før slutt. Da begynte de hvitkledde fra Nord-Norge å bli frustrerte, og pådro seg nok en tominutter like etter scoringen.

I stedet for at hjemmelaget stakk ytterligere fra i spill fem mot fire, maktet faktisk Harstad å redusere med én mann mindre på banen.

Seieren var imidlertid aldri truet. Mot slutten kunne derfor Espen Jensen hvile sine antatt beste spillere for å unngå skader og slitne bein før møtet med Sandnes.

Én av dem som fikk sjansen de siste fem minuttene var 17 år gamle Jørgen Rippel, som takket for muligheten ved å prikke inn 6-1. Det ble også sluttresultatet.

LES OGSÅ: Scoret ti mål, men tapte

Kommentarer til denne saken