Gå til sidens hovedinnhold

Nedrykk - 18 sekunder før slutt

Artikkelen er over 5 år gammel

NOR 92 klarte ikke å sjokkere seriemesteren Tunet på bortebane, og var dermed avhengige av at Harstad ikke vant sin kamp mot Sveiva. Nordlendingene sikret seieren 18 sekunder før slutt.

OSLO/HARSTAD: Dermed ender blåtrøyene fra Solbergelva på sisteplass og nedrykk i årets eliteserie med 10 poeng. Harstads trepoenger mot Sveiva gjør at de klatrer forbi både NOR 92 og Fredrikstad med sine 11 poeng.

Østfoldingene tapte 6–3 for Sarpsborg, og endte også på 11 poeng, men har dårligere målforskjell enn Harstad. Det blir derfor kvalifiseringsspill for Fredrikstad.

Både NOR 92 og Harstad skulle i utgangspunktet få det vanskelig med å vinne sine kamper mot henholdsvis Tunet og Sveiva. Eikværingene spilte en god kamp, men tapte til slutt 11–6 mot laget som sikret eliteserietittelen forrige helg.

- Jeg er egentlig fornøyd med oppgjøret mot Tunet. De siste seks kampene kan vi være stolte av, men den dårlige starten på sesongen ødela for oss. Vi har selv satt oss i denne posisjonen, og vi skal ikke trenge å være avhengige av andre lags resultater, sier trener Espen Jensen i NOR 92.

LES OGSÅ: Nervedrama da NOR 92 vant igjen

Harstads revansje

I Harstad sto det lenge 2–2. To minutter før slutt fikk hjemmelaget straffe, men Rune Johansen bommet. Harstad fikk imidlertid spille de siste to minuttene med én mann mer på banen.

18 sekunder før slutt gjorde Johansen opp for straffemissen da han scoret 3-2-målet som sendte NOR 92 ned i 1. divisjon.

- Var det så kort tid igjen!? Fy fa**, er det mulig? Det er egentlig litt uvirkelig. Men tabellen lyver ikke, sier NOR-trener Jensen.

På mange måter fikk blåtrøyene smake sin egen medisin. Sist helg vant de kontrollert mot nettopp Harstad lørdag, før de scoret seiersmålet mot Sandnes seks sekunder før slutt søndag. 6-5-scoringen til Steffen Løvlund sendte NOR 92 foran harstadværingene før helgens siste serierunde.

LES OGSÅ: Håpet lever for NOR 92

Kjip tominutter

NOR 92 ble tidlig spilt lave av seriemesterne i Høyenhallen. Tunet scoret tre ganger, og gikk opp i 3–0. Solbergelvingene kjempet seg tilbake til 3-2, men like før første pause scoret vertene igjen.

Blåtrøyene egentlig hang ålreit med, men pådro seg noen skader i første periode som førte til at trener Espen Jensen måtte gjøre endringer på rekkene.

Det så derimot ikke ut til å ha en altfor stor negativ effekt. For selv om NOR 92 havnet bakpå med 6-2, kjørte de en vanvittig opphenting til 6–5 med tre kjappe scoringer. Blåtrøyene hadde mange gode sjanser til å utligne. I stedet scoret tidligere NOR-spiller Mads Normann 7–5 fra egen halvdel.

Rett før signalet lød i midtperioden pådro gjestene seg dessverre en tominutter. Tunet svarte med scoring ni sekunder ut i overtallsperioden, og dermed 8–5 før den siste perioden i årets eliteserie.

Solbergelvingene brukte bare halvannet minutt på å redusere til 8–6 i tredje periode. Nærmere kom de aldri, selv om Tunet satte innpå både unggutter og veteraner mot slutten. Hjemmelaget kontrollerte inn det som til slutt ble en 11-6-seier over NOR 92.

- Det ble litt «Hawaii» mot slutten. I og med at vi måtte ha mål, tok vi ut keeper og satset alt fremover. Da åpnet det seg for mye bakover, sier Jensen.

LES OGSÅ: Skjebnehelg for NOR 92

Kommentarer til denne saken