Gå til sidens hovedinnhold

Nervedrama da NOR 92 vant igjen

Artikkelen er over 5 år gammel

Etter seieren mot Harstad lørdag, kunne NOR 92 i praksis sikre seg kvalikplass ved å slå Sandnes. Det klarte de - såvidt.

NEDRE EIKER: Tilskuerne i Solberghallen fikk nemlig servert et innebandydrama uten like søndag ettermiddag. Seks sekunder før slutt satte Steffen Løvlund inn den avgjørende 6-5-scoringen som gjør at NOR 92 klatrer forbi Harstad på tabellen.

Løvlund og lagkameratene klikket fullstendig da ballen gikk i mål.

- Jeg mistet hodet helt. Jeg ble så utrolig glad, sier Løvlund til Drammens Tidende.

Scoret fra egen halvdel

Hjemmelaget dominerte kampen fullstendig, både i ballinnehav og på skuddstatistikken (33-12), men Trond Vervik i Sandnes-buret var i det umulige hjørnet.

Samtidig var den defensive markeringen tidvis slurvete, så da gjestene fra Rogaland først var på besøk foran NOR-målet, ble det ofte farlig.

Sandnes ledet 1-0, 2-1, 3–2 og 4–2. En femminutters utvisning gjorde at NOR 92 fikk en gyllen mulighet til å spille seg inn i kampen igjen. Blåtrøyene scoret to ganger i overtall, og ledet plutselig 5–4.

Like etterpå fikk de seg imidlertid en i fleisen igjen. Etter 55:55 utlignet Sandnes til 5-5, på et skudd fra omtrent 55 meter. I alle fall fra egen banehalvdel.

Ikke avgjort enda

Halvminuttet før slutt tok NOR 92-trener Espen Jensen timeout. Planen var enkel: Hold ballen i laget til det er igjen noen få sekunder, og lemp den deretter inn foran Sandnes-målet. Vertene var nemlig fornøyde med det ene poenget uavgjort hadde gitt.

I stedet ble det altså tre.

- I dag spilte gutta en fantastisk kamp. Det er selvsagt tungt å hele tiden jage på resultattavlen, når vi styrer spillet, men det endte i alle fall godt til slutt, sier Jensen.

Seieren gjør at NOR 92 ligger på 11.-plass (kvalifisering) med én kamp igjen. Ned til Harstad er det to poeng, mens det er ett poeng opp til Fredrikstad på trygg grunn. NOR 92 har mye bedre målforskjell enn begge de to bunnrivalene, så vil sannsynligvis beholde plassen med ett poeng borte mot seriemester Tunet neste helg.

Mest sannsynlig er det imidlertid at det blir kvalifisering mot tre lag fra 1. divisjon.

- Vi har trent godt i det siste, og de to seirene denne helgen viser at vi egentlig er bedre enn vi har fått ut i hele år, sier Espen Jensen.

Kampfakta

NOR 92 – Sandnes 6-5 (1-1, 1-2, 4-2)

Solberghallen, 125 tilskuere

Mål NOR 92: Christopher Jaksland 2, Alexander Jaksland, Kristian Becher, Timmy Sedin, Steffen Løvlund.

Mål Sandnes: Johan Lenemark, Christer Vedø, Niklas Karlsson, Bjørn Even Stene, Marcus Totland.

Utvisninger: NOR 92 ingen, Sandnes 1 x 2 min. og 1 x 5 min.

 

Kommentarer til denne saken