NEDRE EIKER: I dag spilte både herrelaget og damelaget til NOR 92 sin siste kamp for året.

Herrene møtte serieleder Greåker borte i Tindelundhallen i Sarpsborg, og kampen endte 8–4. Til tross for tapet er hovedtrener Espen Jensen fornøyd:

- Det var den beste kampen vi har gjort hittil i år. Selv om det endte 8–4 til slutt, var vi med hele veien til det var fem minutter igjen, oppsummerer han.

Det positive ifølge Jensen, er hvis laget leverer slik som de gjorde i dagens kamp mot lag som han mener de skal slå. For å få til det, er det viktigste å trene ordentlig, mener han.

Et NOR-lag uten Steffen Jaksland og Anders Strømsborg entret Tindlundhallen, og måtte se at hjemmelaget kom best i gang, og de ledet 2 - 0 etter seks minutter Da trodde alle at det skulle bli et nytt stortap, men Timmy Sedin snek seg inn på bakre stolpe og omsatte pasningen fra Mathias Knutsen til 2 - 1 Få minutter etter fiant Eivind Bjørseth Simen Bendiksen på vei gjennom.  Han satte ballen bak en forfjamset Greåker- målvakt og lagene var like langt.

 Nor fortsetter å produsere sjanser. Men det er Greåker som hadde  roen og scoret først 3-2 og deretter 4-2.  Så etter 19.30 rappet Simen Bendiksen ballen på midten og satte fart. Og fra åtte meter satt ballen i nettaket

Greåker starter med en spiller i utvisningsboksen i den andre perioden, og Nor benyttet anledningen og utlignet i overtall. Kristoffe Jaksland fant  Timmy Sedin som scoret sikkert.  NOR hadde flere store sjanser før Jørgen Ripel satte ballen rett på keeper fra en meter.  Kristian Becher skjøt i tverrliggeren før Greåker igjen benyttet anledningen og   scorert b¨de 5-4 og 6-4.

I sisteperioden prøvde NOR med alt de hadde,  men det var Greåker som satte kampens siste med ett minutt igjen å spille.

Anders Fanuelsen stod veldig bra i mål for NOR 92. Simen Bendiksen var også en konstant trussel, men  det var Kristoffer Jaksland som fortjent ble kåret til NORs beste .

NOR 92 må strengt tatt nå vinne de tre neste seriekampene rett over nyttår, mot Fredrikstad (h), Sveiva (h) og Akerselva (b) skal det være et lite håp om å beholde plassen i eliteserien.  I øyeblikket er det fem poeng opp til Harstad på kvalikplassen, og åtte til sikker plass.

LES OGSÅ: NOR 92 tapte skjebnekampen

Tap for damelaget

I kvinnelagets hjemmekamp mot Gjelleråsen var det gjestene som stakk av gårde med poengene etter 3-2-seieren. Det sto 1–1 etter første periode, det sto 2–2 før den siste perioden, men der var det GIFs Sandra Vik som ble den neste målscoreren. Hun scoret til alt overmål alle de tre målene til GIF, mens Celine Ripel ble tomålsscorer for NOR 92.

- Det var en tøff kamp. Jeg følte vi ikke kom opp i den tenningsgraden vi hadde trengt. Det var ingen dårlig innsats, men ikke vår beste kamp, sier hovedtrener Jimmy Geiryd etter kampen.

Ifølge treneren hadde laget veldig mange sjanser, men at det var litt "stang ut".

NOR 92 er nummer fem, mens nettopp GIF er på 6. og den siste plassen over kvalifiseringsstreken. Begge lagene har seks poeng.

Selv om julen nærmer seg, er det på ingen måte helt ferie for spillerne, det blir noen lette treningsøkter forteller Geiryd, for allerede 9. januar møter NOR 92 laget som ligger nederst på tabellen nå.

- En viktig kamp, sier Geiryd.