NEDRE EIKER: Før kampen uttalte vertenes trener Espen Jensen at Sveiva er et lag som passer NOR 92 dårlig. Etter tre ganger 20 minutter var det lett å skjønne hvorfor. Gjestene fra Groruddalen hadde alt hjemmelaget manglet: Fart, presisjon og gode løp, i tillegg til målscorere.

At det slutt endte 13–2 til Sveiva var mer enn fortjent. Oslo-laget dominerte fra start til mål, og takket være passivt NOR-spill, fikk de rødkledde tidvis lov til å se ut som Barcelona.

- Vi visste hva som kom, men følger likevel ikke kampplanen. Vi blir liggende bakpå – stikk i strid med hva vi ble enige om, sier trener Espen Jensen.

Dette førte til at Sveiva, anført av kaptein Marcus Gustavsson, fikk fritt leide til å tre seg gjennom stillestående blåtrøyer. Gustavsson, som trolig er Norges største innebandy-spiller, takket for boltreplassen ved å hamre inn 0-3-målet fra egen banehalvdel.

LES OGSÅ: NOR 92 sikret sesongens tre første poeng

Målforskjell kan avgjøre

Trener Jensen har stort sett klart å ha en noenlunde optimistisk innstilling gjennom det som etter hvert har utviklet seg til å bli en marerittsesong for NOR 92. Men etter å ha fått juling av Sveiva, klarte han ikke sette fingeren på noe positivt.

- I dag var det jevnt over mørkt, konstaterer Jensen

Eikværingene har nå møtt Sveiva tre ganger denne sesongen: To seriekamper og én treningskamp.

Til sammen har NOR 92 sluppet inn 40 mål i disse kampene. På de to tellende oppgjørene har rødtrøyene fra Oslo puttet 28 ganger bak NOR 92s keepere. Det kan fort bli tungen på vektskålen når sluttsummen på kassalappen telles opp i starten av mars.

- Nå ville det vært typisk om vi klarer å havne à poeng med ett av lagene foran oss på tabellen, bare for å rykke ned på dårligere målforskjell, sier Jensen.

LES OGSÅ: Beste kamp i år - tross tap

Irritert keeper

Mannen som måtte plukke flesteparten av ballene ut av nettet tirsdag kveld var Anders Fanuelsen. Han startet på benken, men kom etter hvert inn da Kristian Brunvoll slet med å stoppe skuddene til Sveiva.

Ingen av keeperne kan lastes for tapet. Den kollektive svikten fikk det imidlertid til å renne over for Fanuelsen da gjestene puttet sitt tiende mål. 30-åringen kastet hjelmen i bakken og skjelte ut stillestående lagkamerater.

- Når motstanderen får lov til å spasere ballen i mål i «ferge-tempo» blir jeg frustrert. Om forsvarsspillerne ikke henger med på fart, får vi heller stå fram med brystkassen, sier Fanuelsen.

Sisteskansen synes det er synd at NOR 92 falt tilbake på nivået de holdt i starten av sesongen. De siste tre-fire kampene har vært gode, og ble toppet med seieren over Fredrikstad forrige runde. Nå venter en tøff bortekamp mot Akerselva lørdag.

- Det har skjedd større undre enn at vi tar med oss poeng derfra, så vi må bare prøve å heve oss igjen, sier Fanuelsen.

Blåtrøyene fra Solbergelva ligger fortsatt sist på tabellen med sine tre poeng. Fredrikstad på plassen foran (kvalik) har åtte, det samme har Harstad på trygg grunn.

LES OGSÅ: Opptur for NOR 92 tross timålstap

Kampfakta

Eliteserien innebandy

Nor 92 – Sveiva 2-13 (0-4, 1-4, 1-5)

Solberghallen, 85 tilskuere

Mål Nor 92: Christopher Jaksland, Steffen Løvlund.

Mål Sveiva: Andreas Valbye 4, Marius Pedersen 3, Marcus Gustavsson 2, Kristoffer Bakke, Victor Ekestubbe, Patrick Martinsen, Martin Gard.

Skudd: Nor 92 10, Sveiva 23.

Utv.: Nor 92 1 x 2 min., Sveiva 3 x 2 min.