NEDRE EIKER: Simen Bendiksen rappet frekt kula, stormet mot Sleviks mål, og banket inn 1–0 til NOR 92. Da hadde det gått  6.02 av eliteseriematchen i innebandy i Solberghallen, og ledelsen var fullt fortjent.

Hjemmelaget vartet opp med hurtig og friskt spill, og holdt Slevik ute av kampen i ytterligere ni og et halvt minutt før Sondre Hansen utlignet til 1–1 på et spektakulært langskudd.

- De første 15 minuttene vi spilte her er noe av det beste jeg har sett av NOR 92 i mine ni år i klubben. Det var veldig solid spill, og vi ryster et av Norges aller beste lag, sier Mikael Sjøqvist, assistenttrener i klubben.

LES OGSÅ:

Stjernevarsku neste for Norge i VM 

-Undervurderte NOR 92

- Vi var ikke rystet, men preget av en lang busstur også undervurderte vi NOR 92 til å begynne med, sier Thobias Hjorth, som ble kåret til gjestenes beste i kampen, og som satte inn viktige 2–1 25 sekunder før første periode var over.

En typisk scoring for et lag i dytten, og etter det målet så aldri Slevik seg tilbake.

I en rufsete andre periode, hvor utvisninger og dommeravgjørelser kom i fokus, økte gjestene til 2-7, blant annet etter et ufrivillig keeper-bytte hos hjemmelaget.

LES OGSÅ:

Far, sønn og datter fikk medaljer 

Fikk ikke varmet opp

Kristian Brunvoll startet dagen i buret til NOR 92, men ble utvist i 12 minutter (ti minutter pluss to) etter en takling 25,21 ut i kampen. Etter den episoden kom han aldri inn igjen, og Henrik Farmen fullførte i buret for Eiker-laget.

- Jeg hadde ikke fått varmet opp noe som helst da jeg ble byttet inn og skulle ta straffen etter taklingen som førte til utvisning, forteller Farmen, som beskriver andre periode som helt kokos.

- Men vi får ta med oss den gode starten. Den var bra, sier keeperen, som har startet to kamper for NOR 92 denne sesongen.

I andre periode endte NOR 92 på hele 18 utvisningsminutter, og Slevik fikk to. Spillet mellom all blåsingen ble så som så, men Timmy Sedin og Kristian Becher vartet opp med en fiks kombinasjon som resulterte i at Becher kunne kline inn redusering til 2–5 27,29 ut i kampen.

LES OGSÅ:

– Norges beste bakke 

Nytt stortap

Etter den andre hvilen malte Slevik videre, og økte med ytterligere fem mål. Dermed ble det et nytt stortap for hjemmelaget, som røk 13–1 mot topplaget Tunet i forrige bortekamp. Søndag 20. desember venter en ny tøff kamp på NOR 92, som da møter sterke Greåker borte. Nettopp Tunet, Greåker og Slevik er på forhånd ventet å knipe de tre øverste plassene i eliteserien i innebandy.

Etter nyttår står Fredrikstad på motsatt banehalvdel søndag 10. januar, og det er en motstander laget fra Nedre Eiker bør slå om de skal ha håp om å klatre opp til kvalikplass.

- Vi har full fokus på treningene fremover, og inn mot kampen mot Greåker. Fredrikstad har vi ikke begynt å tenke på, sier Sjøqvist.