Gå til sidens hovedinnhold

Islegger bare halve banen

Artikkelen er over 18 år gammel

Neste år skal Drammen kommune spare penger ved å islegge bare halve Brakerøyabanen. - Snart skal de vel spare inn halve vannet i svømmebassengene også, sier en frustrert Preben Kjelsrud i Sparta/Brakerøya.

Drammen kommunes sparetiltak rammer nå også fritidstilbudet til barn og unge. Kommune ser seg ikke lenger råd til å islegge mer enn halve banen på Brakerøya. Ifølge Kjelsrud har kloke hoder regnet ut at det må 90 vogner med vann til å islegge hele banen, og nå skal 45 vogner med vann spares. I tillegg sparer Drammen Drift inn kjøreutgifter og timeprisen til sjåførene. Kjelsrud opplyser at det er cirka 25 000 kroner som mangler for å islegge hele banen.
Siden store deler av anlegget ligger i Lier har Drammen kommune tilbudt Lier kommune å dele på isleggingen slik at hele den populære banen på grensen mellom Lier og Drammen blir islagt. I Lier ble det blankt avslag på «tilbudet». Dermed blir bare halve banen på Brakerøya islagt. Juniorleder Preben Kjelsrud karakteriserer opplegget som «molboaktig» og «smålig».

«Kjempedumt»

- Snart skal de vel spare inn halvparten av vannet i kommunens svømmebassenger også, sier Kjelsrud, som understreker at Brakerøyabanen er blitt flittig brukt av barn og unge de siste vintrene.
Også de unge bandyspillerne i klubben er skuffet over de to kommunenes innstilling. I klasse 6 A på Høvik skole har de til og med gått rundt med underskriftslister for å få støtte til is på Brakerøya.
- Kjempedumt. Nå ødelegger de for mange barn, sier Morten Evensen.
- Hvorfor kan de ikke bare islegge den andre halvdelen når de først i gang? undrer Håvard Glimsholt.

Rammer rekrutteringen

- Vi kan ikke leve med en slik ordning. Til det er presset på banen altfor stort. Snøfattige vintere har gitt skøyteaktivitetene et nytt løft. Bare her i Sparta/Brakerøya har vi 75 barn som er aktive innen bandy, og vi pleier å kjøre parallelle kamper for å få til en effektiv avvikling i løpet av sesongen. Det blir det nå slutt på når bare halve bane blir islagt, sier Kjelsrud.
Han stusser over at driften av de lokale anleggene i Drammen blir prioritert ned på grunn av nye kunstisbaner i sentrum.
- Det gir ikke særlig økt rekruttering og bredde ute i de forskjellige klubbene når det bare satses på sentrumsanlegg. I Sparta/Brakerøya får vi ikke tilgang til kunstisanlegget fordi vi defineres som en Lier-klubb. Selv om banen driftes av Drammen kommune og en stor andel av medlemmene bor i byen. Det er uansett utrolig at ikke de to kommunene greier å skrape sammen 25 000 kroner slik at en mye brukt bane blir islagt, sier Preben Kjelsrud.

Kommentarer til denne saken