Eliteserien bandy
Solberg-Mjøndalen 4-8 (2-5)
Solbergbanen, 500 tilskuere.
Mål: 0-1 Morten Eriksen (3), 0-2 Jonas Pettersson (12), 0-3 Robert Arnesen (14), 0-4 Tom Andersen (17), 1-4 Stian Rånes (27), 1-5 Andersen (35), 2-5 Thomas Moen, straffe (40), 2-6 Pettersson (55), 3-6 Anders Palmberg (62), 3-7 Joakim Blomén (67), 3-8 Stian Kristiansen (78), 4-8 Moen (84)
Utvisninger: SSK 20 min. og MIF 40 min.
Dommere: Helge Stenseth, Strømsgodset, Rolf Wendt Andresen, Strømsgodset og Kjell Hovland Olsen, Spa/Bra.

Mjøndalen vant til slutt 8-4 på Solbergbanen i går, og befestet sin posisjon på toppen av tabellen. MIF tok sin 10. strake serieseier over SSK, og sin sjette seier på rad over naboen på 2. juledag. Siste Solberg-seier over MIF i serien må vi helt tilbake til desember 1999 for å finne, og skal vi vurdere etter torsdagens oppgjør kan det veldig lang tid før SSK vinner igjen.
- Vi er trygge på oss selv for tida, og den verste motstanderen er egentlig oss selv. Klarer vi å holde fokus er det ingen som tar oss, sier veteranen Tom Andersen.
MIF-halfen var banens beste, sammen med lagkamerat Robert Arnesen, og scoret to viktige mål i 1. omgang. To ganger var Andersen frempå og dyttet inn returer etter corner.
- Jeg blitt en måltyv i det siste, og det er som regel returer etter cornere jeg scorer på. Det fungerer bra å skjære inn foran mål etter hjørneslagene, forteller Andersen, som sørget for 4-0 og 5-1 ledelse.

Pangstart. Fra avslag viste Mjøndalen hvem som sjef, til tross for at matchen ble spilt på Solbergs hjemmebane. MIF var aggressive og presset vertene til å gjøre feil i egen sone. Allerede etter to minutter og 32 sekunder lå den første ballen i nota bak SSK-keeper Kim Rune Borgersen.
Morten Eriksen og Robert Arnesen kombinerte fint, og Eriksens harde skudd langs isen føk inn i det venstre hjørnet. En ny SSK-feil førte til at Jonas Pettersson kom helt alene med Borgersen etter 12 minutter, og svensken gjorde ingen feil - 2-0. Fire minutter senere sto det hele 4-0, og kampen var egentlig avgjort.
- Vi sto dønn stille i 1. omgang, og gikk ikke på skøyter i det hele tatt. Hvorfor vet jeg ikke, men vi sliter med utførelsen av vårt spillesystem, sier Solberg-trener Helge Moen.
SSK-treneren har lagt opp til en mer ballbesittende spillestil denne sesongen, men sliter med å få orden på forsvarsspillet.
- Det er ikke til å legge skjul på at vi har et problem på halfene, konkluderer Moen.
MIF var klart bedre enn SSK.

Full kontroll. Selv om Solberg maktet å holde avstanden (fire mål bak) resten av kampen hadde Mjøndalen full kontroll foran de drøye 500 tilskuerne på Solbergbanen. MIF virker rett og slett sterke om dagen, og spillet flyter godt.
- 20 til 22 mann kjemper om en plass på laget. Troppen er bred, sier Andersen.
MIF-trener Jack Johansen var selvsagt fornøyd.
- Solberg hadde egentlig ingen sjanse. Gutta ville vinne og gikk på skøyter deretter, uttaler Johansen.
PS: I morgen er det nytt møte mellom Mjøndalen og Solberg. Kampen spilles på Vassenga klokken 14.30.


Jostein Nilsen
jostein.nilsendt.no