Kaggestad vant dobbelt

<b>I brudd.</b> Mads Kaggestad (foran) og Kjetil Løitegaard, begge Ringerike, har gått i brudd på fellesstarten i norgescuprittet i Tønsberg. (Foto: Even Grindvoll)

<b>I brudd.</b> Mads Kaggestad (foran) og Kjetil Løitegaard, begge Ringerike, har gått i brudd på fellesstarten i norgescuprittet i Tønsberg. (Foto: Even Grindvoll)

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Den første helgen i september 2000 vil for alltid ha sin plass i hjertet til syklisten Mads Kaggestad fra Vikersund. Uansett kommende bragder; det var denne helgen Mads vant sitt første store fellesstartritt og sitt første gateritt. Det skjedde i norgescupavslutningen i Tønsberg.

DEL

- Dette var kjempeartig. Nå blir jeg skikkelig motivert for å satse på neste sesong. Jeg trengte denne oppmuntringen etter en sesong med ekstremt mye sykdom og skader, sa en strålende fornøyd Vikersundgutt.
Mads holdt på å få hele sin sykkelkarriere ødelagt i Slovakia Rundt. Da lå han i en gruppe foran feltet, da han var uoppmerksom et lite øyeblikk, så ned i asfalten og tørnet rett inn i en parkert bil. Han knuste frontruten, stupte over bilen og havnet på asfalten. Han slapp fra det med brist i flere ribben.
Siden har han vært sterkt hemmet av dette, men så endelig var det vonde vekk i Tønsberg Grand Prix. Med oppspart gnist fulgte han på lagkameraten Kjetil Løitegaard da han tro til tidlig på fellesstartrittet lørdag. De to holdt følge gjennom resten av de 119 kilometrene i Ramnesområdet i indre Vestfold. I den siste bakken inn mot mål rykket Mads fra klubbkameraten med fire sekunder.
- Jeg hadde egentlig ikke tenkt å gå fra så tidlig i rittet, men da Kjetil gikk følte jeg at jeg var pigg nok til å følge med, sa Mads.
Ringeriksrytterne bak bremset ned tempoet til avstanden var betryggende. Så gikk de en etter en og kom i mål parvis, først Rune Jogert og Per Martin Lund, så Gabriel Rasch og Gisle Vikøyr. Bare Bjarthe Vethe fra Voss blandet seg såvidt inn i Ringerike-dominansen ved å spurtbeseire Alexander Kjær og ta syvendeplassen.
Søndag var det gateritt på Kilen med 40 korte runder med rundetider på litt under to minutter. Det var i denne løypen Rune Jogert spurtvant NM i gateritt i fjor. Men utviklingen søndag ble annerledes. Etter noen få runder stakk Mads Kaggestad og Tore Bekken fra Ringerike, og Raymond Gjæringen fra Fana fulgte med. Det ble ti sekunder, det ble 30 og det ble langt over minuttet mens lagkameratene til Mads holdt seg avventende. Men så gikk de fra etter tur, først Gisle Vikøyr, så Per Martin Lund fulgt av Gabriel Rasch og etterhvert Kjetil Løitegaard og Roy Sønsterud, uten å nå fram til ledertrioen. Åtte runder fra mål rykket Mads igjen, tok igjen feltet og vant med klar margin til Gabriel Rasch og Per Martin Lund.
Med sin sterke forsering mot slutten knep Per Martin Lund andreplassen sammenlagt, to sekunder før Gabba og det ble et historisk faktum ved at to Vikersund-gutter toppet et norgescupritt sammenlagt.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags