Strømsgodset slo nabo Åskollen til slutt 6-2 i 1. runde i fotball-NM i går kveld, men SIF måtte virkelig slite for seieren mot 3. divisjonslaget.
-I dag føler jeg at vi rystet Strømsgodset, og da jeg scoret 2-3-målet fikk vi en ny giv. Det var surt å bli utvist på slutten. Jeg synes overhodet ikke det var noe rødt kort, sier Thomas Backe.
Det var en stor Kollen-søndag i Drammen i går. Bydelen Åskollen var pyntet til fest, og rundt 2000 tilskuere satte en solid tilskuerrekord på Glassverkets gressbane. Folk sto til og med bortover veien bak banen og fulgte det historiske oppgjøret.

GODT OG VONDT. Åskollens Thomas Backe skulle prege kampen mot SIF på godt og vondt. Etterpå satt han uansett igjen med en følelse på at han hadde vært med på noe utrolig stort.
-Dette var en viktig opptur for Åskollen som klubb, og det var moro at vi bet godt ifra oss - og at det kom så mye folk, sier Backe.
Først så det ut til at Godset skulle ro en enkel seier i land. Etter 19 minutters spill sto det 2-0 til gjestene fra Gulskogen, etter et Christer George-mål på corner og en flott frisparkscoring fra Samir Fazlagic.
Men så sovnet SIF, og det ble liv på Åskollen da Øystein Bråthen headet inn en redusering til 2-1 etter 31 minutter - på hjemmelagets første sjanse.
Det virket igjen avgjort da Thomas Sørum økte SIFs ledelse til 3-1 på straffe midtveis i sluttomgangen, men Åskollen ga seg ikke. Nevnte Backe knallet inn 2-3 16 minutter før slutt etter at ballen falt ned i returrommet rundt sekstenmeteren. Da begynte man å lukte en mulig cupbombe i Drammen, men alt gikk galt for amatørene de siste ti minuttene. Det endte med 6-2 til SIF, og Backe ble utvist av dommer Børre Kristensen for munnbruk - etter at han mente at SIFs andre staffe var for lettkjøpt.
-Jeg skjønner ikke at jeg kunne få direkte rødt kort for å si det jeg sa. Jeg sa bare at vi fikk se på TV senere på kvelden at det ikke var straffe, forklarer en fortvilet Backe, som så de siste syv minuttene fra sidelinjen.

HADDE TROEN. Åskollen tapte 6-0 for SIF 2 i 3. divisjon for et par uker siden, men i går hang Kollen adskillig bedre med. Trener Leif Helge Nordahl øynet en sensasjon i 2. omgang.
-I dag var vi flinke til å stresse SIF-spillerne hele veien, og utover i 2. omgang synes jeg det var vi som kjørte kampen. Jeg gjorde faktisk bytter med tanke på en eventuell straffesparkkonkurranse på stillingen 2-3, uttaler Nordahl.
Alle på Åskollen i går var stolte etter kampen, selv om drømmen om cupbombe brast. Vertenes Petter Kalmo, som er medlem av GodsetUnionen, satte ord på den store dagen.
-Da vi marsjerte inn på banen og så folkehavet var det som om jeg skulle spille en tippeligakamp. Utvilsomt mitt største øyeblikk på fotballbanen, sier Kalmo.
-Vi lyktes med å skape en historisk fotballfest, fastslår fotballformann i Åskollen, Richard Hagel.
Åskollens keeper Egil Schert spilte forøvrig en kjempekamp, sammen med resten av laget.