- Kom hjem, Hansi

Av
Artikkelen er over 13 år gammel

Slik vil Strømsgodset se Hans Erik Ødegaard: Tilbake på Marienlyst - men med mørkere blåfarge på drakten.

DEL

Den 31 år gamle midtbanespilleren forlot Godset til fordel for Sandefjord i 2003. Ødegaard kom ikke overens med daværende trener Vidar Davidsen, og så ikke annen utvei enn å forlate klubben i sitt hjerte. Det gjorde han med sterkt vemod etter 238 kamper og 52 mål for SIF.
Nå ønsker Strømsgodset at Hans Erik Ødegaard skal komme tilbake igjen - fra og med neste sesong. Det bekrefter daglig leder Jostein Flo, som selv spilte sammen med Ødegaard fra 1996 til 2002.
-Vi har et ønske om at "Hansi" skal avslutte karrieren i den blå SIF-drakten. Det kan bli et tema etter sesongen, sier Flo.

KONTRAKT UTLØPER. Ødegaards kontrakt med Sandefjord utløper ved utgangen av året. Han har foreløpig ikke hørt noe om forlengelse.
-Jeg har ikke fått noen signaler. Jeg vet ikke hva de tenker, sier Ødegaard.
Høyst sannsynlig vil Strømsgodset etter hvert ta kontakt med ham med tanke på en overgang. Veteranen er smigret over interessen fra moderklubben, men ønsker ikke si så mye i sakens anledning.
-Det er alltid hyggelig å være ønsket, men jeg har ikke tenkt så langt ennå, sier Ødegaard.
Først og fremst konsentrerer han seg om Sandefjord. 31-åringen opplever stor tillit hos trener Tor Thodesen, og har startet samtlige seriekamper til nå. Som vanlig har Ødegaard markert seg som målfarlig fra sin midtbaneposisjon, med fem fulltreffere i 1. divisjon. Det gjør ham til toppscorer i Sandefjord.
-"Hansi" er en matchvinnertype, sier Jostein Flo om sin gamle lagkamerat.

TENKER SANDEFJORD. Det er en av årsakene til at Ødegaard ønskes hjem. En annen er spillerens sterke lokale forankring. Mange i og rundt Strømsgodset synes det er for ille at drammenseren Hans Erik Ødegaard spiller for Sandefjord. Det hadde han neppe gjort hvis det ikke var for uenigheten med Vidar Davidsen. Ødegaard fikk ganske enkelt ikke spille førstelagsfotball under den forrige SIF-treneren.
-Jeg kunne aldri fortsatt med Davidsen som trener. Da hadde jeg heller sluttet. Han ville ikke ha meg, og jeg ville ikke ha ham, sier Ødegaard.
Nå er Davidsen forlengst borte. Og veien er åpen for Hans Erik Ødegaard.
-Jeg har ikke hørt noe, og konsentrerer meg om det jeg holder på med nå. Det vil være illojalt av meg å tenke på SIF. Jeg trives kjempegodt i Sandefjord, og det er moro nå som vi kjemper i toppen, sier 31-åringen.
Sandefjord ligger for øyeblikket på 3. plass i 1. divisjon, tre poeng bak serieleder Bryne.


Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags