Landslagstreneren kritiserer Kristine Stavås Skistad: – Man må ha flere kort å spille på

Kristine Stavås Skistad

Kristine Stavås Skistad

Av

20-åringen røk ut av kvartfinalen i går.

DEL

PLANICA/SLOVENIA: Kristine Stavås Skistad (20) ble tatt ut av Norges Skiforbund til å konkurrere i helgens verdenscuprenn.

Lørdag 21. desember var det verdens cupsprint i fri teknikk i Planica, Slovenia. Skistad røk ut i kvartfinalen, fordi hun endte på siste- og sjetteplass i heatet. Nå sier landslagstreneren til NRK at måten Skistad går sprint på, ikke er godt nok på det øverste nivået.

– Nei, det holder ikke, sier Ole Morten Iversen til rikskringkasteren.

Han presiserer ovenfor NRK at Skistad er ung og at det er mye hun skal lære fremover.

– Det hun gjør – som å ta teten, bremse farten litt, og styre feltet på sin måte i nasjonale renn og mot juniorløpere – ikke funker internasjonalt, sier han til NRK.

– Jeg synes nivået begynner å bli bra i damesprint. Det er mange ukjente løpere som gjør det bra. Da er det ikke så lett å ha bare den taktikken, men man må ha flere kort å spille på, sier treneren til NRK.

– Jeg sliter

På forhånd hadde Skistad innrømmet for Drammens Tidende at det ikke har gått så bra så langt i år.

– Det er vanskelig å si hvilke ambisjoner jeg kan ha i Planica. Det har ikke gått bra så langt i år, det er nesten litt flaut, sa hun, og innrømte at hun begynte å bli lei av det har gått litt trått denne sesongen.

– Jeg håper det snur på lørdag. Treningsmessig har vi lagt opp til det, så får vi se om det klaffer, sa Skistad.

Men det snudde ikke. Etter at hun røk ut, sa hun til NRK at hun allerede i prologen kjente at hun ikke hadde noen finale «inne».

– Jeg hadde en plan om å gå bedre. Det ser ikke ut som jeg kan gå på ski lengre. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg sliter med å gå fint på ski. Det stemmer ikke teknisk. Det stemmer ikke med kroppen. Det ser ut som jeg ikke har drevet med langrenn før. Jeg håper det blir bedre etter hvert, sier Skistad til NRK.

Til kritikken fra landslagstreneren, sier Skistad dette til NRK:

– Nei, jeg vet jeg ikke bare kan ta teten og ikke gå fort. Men når jeg har vært i form har jeg gått fort ellers også. Jeg er klar over at jeg ikke bare kan gå fort ut. Jeg er avhengig av å ha et godt nivå over hele løypa.

Nå håper hun på en ny sjangse i verdenscupen til Dresden, hvor det skal gås sprint helgen etter Tour

Selv om det ikke gikk som hun ønsket i Planica, håper Skistad på en ny sjanse i verdenscupen allerede til Dresden, den andre helga i januar. Til NRK sier landslagstreneren at det er store sjanser for at nettopp det skjer.

Helt sist

Skistad ble tatt ut sammen med Maiken Caspersen Falla, Mari Eide, Lotta og Tiril Udnes Weng, samt Ane Appelkvist Stenseth.

Eide var best av nordmennene etter prologen, men hun røk ut etter å ha blitt nummer fire i sitt heat. I samme heat endte Skistad helt sist.

I heatet etter vant Caspersen Falla, mens Appelkvist Stenseth ble nummer fire. Tiden holdt akkurat til å gå videre til semifinale, som én av to til å gå videre på tid. Udnes Weng ble slått ut i det samme heatet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken