Gå til sidens hovedinnhold

Lader opp på café

Artikkelen er over 23 år gammel

Spøkefullt sagt av trenerne lader de to lagenes spillere opp på Café Unique og Gunnar«s. Forleden braket bydelslaget Åskollen sammen med bydelens lag Glassverket - og prestisjen lå blytung over den nitriste grusbanen.

Glassverket er idrettslaget som sokner til Åskollen. Så langt er alt greit. Forvirringen starter da Åskollen plutselig stiller lag - og møter Glassverket på fotballbanen. Det blir klubben mot bydelen - og det historiske møtet fant sted tidligere denne uken.
- Det er nok endel spillere her som forbereder årets sesong på Café Unique, sa trener for Åskollen Fotballklubb, Leif Helge Nordahl.
Det var før kampstart, og han dempet forventningene.
Det at krampene kom i beina til flere av spillerene etter bare halvspilt kamp, og tempoet i andre omgang var betraktelig lavere enn i første, var derfor ikke merkelig.
- Det er ingen tvil om at det er prestisje i dette oppgjøret. Her vil begge lag vinne, så temperaturen kan nok bli høy, sa treneren - og la til at på papiret burde Glassverket være et hakk bedre.

Hobby-nivå

- Om Åskollen lader opp på Cafe Unique, lader mange av gutta her opp på Gunnar«s, sa Glassverket trener, Svein Blokkhus humrende.
- Men vi burde vinne med et par mål. Vi har en mye bedre stall, understreket treneren med en viss selvsikkerhet.
Flere av spillerene både på Glassverket og Åskollen har spilt aktivt på høyere nivå tidligere, men har nå valgt å holde fotballen på hobbynivå.

Kun to gule

Både publikum, trenere og dommeren hadde regnet med en tøff kamp med kanskje både gule- og røde kort. Men bare det gule kortet ble tatt i bruk, og det kun to ganger i oppgjøret.
For selv om det ble noe knuffing og temperament i løpet av kampen, var tonen lett mellom spillere og trenere.
- Skal dommeren betales for kampen, ropte Åskollentrener Leif Helge Nordahl til trenerkollega Svein Blokkhus.
- Taperen betaler, lo Blokkhus - da stillingen var 2-0 til Glassverket.
- Det skulle du ha sagt før kampen, tilføyde en fortsatt leende Nordahl.

Vilje og innsats

Det endte med et vennskapelig og tett oppgjør mellom de to lagene som begge sokner til Åskollen.
Glassverket har ambisjoner om å ligge i toppen av 5. divisjon, mens Åskollen sikter mot toppen av 6.divisjon i kommende sesong.
Det var tydelig kvalitetsforskjell på lagene, men sjettedivisjonsalget hang med på viljestyrke og innsats helt til siste slutt.
- Vi er nok ikke helt i rute, sa Glassverkets trener noe frustrert.
For selv om Glassverket skapte mest, hadde flest sjanser og ledet hele kampen igjennom, utlignet Åskollen kun ti sekunder før full tid.
Da scoret Rolf Næslund for Åskollen og fastsatte resultatet til 3-3 - og Åskollen-guttene kunne juble over uavgjort mot gamle SIF- og Åssiden-spillere som nå tjenestegjør for Glassverket.
- Kjempeinnsats av gutta. Jeg er veldig fornøyd, sa Åskollen-treneren smilende, etter uavgjort mot storebror Glassverket
Spørsmålet er bare hvem det var som måtte betale dommeren...

Kommentarer til denne saken