Tilbake i manesjen på rekordtid

Artikkelen er over 3 år gammel

I rekordfart har Line Karlsen Raaholt (32) kommet tilbake i manesjen på hesteryggen. I dag strålte hun etter å ha plassert seg på en 1. og 4. plass under Norway Grand Prix.

DEL

LIER: Det er ikke mange idrettsutøvere som etter en fødsel har tatt fatt på konkurranser så fort. Petter (11 uker) kom til verden i februar og en ny epoke i livet starter for drammens-rytteren. Hun nyter familielivet, men alvoret med konkurranser i sprangridning lot ikke vente lenge på seg.

Allerede fem uker etter fødselen var Line Karlsen Raaholt påmeldt med full fokus på å unngå riv.

- Svangerskapet gikk veldig bra og jeg føler meg i fin form, gliser den blide rytteren fra Drammen.

Hun storkoser seg med lille Petter, samtidig som hun forbereder seg hundre prosent til viktige ridestevner.

- Veldig gøy å være med og det går bedre og bedre, fortsetter Line Karlsen Raaholt.

Solid come-back

I dag var hun på plass og deltok i to konkurranser. 32-åringen seiret i Gold B-final med 1.40 hinderhøyde, men det var "bare" syv utøvere med i denne konkurransen. Med sin ni år gamle vallak, Cupido slo hun til med feilfri omgang og sluttiden 62.19. Det var 58 hundredeler foran Rikke Haastrup.

Noen timer senere denne lørdagen var Line Karlsen Raaholt tilbake på arenaen igjen på Linnesvollen, og denne gangen var det mye tøffere konkurranse i klassen: Gold Small Tour Table med 1.40 meter hinderhøyde. Her var det 23 ryttere i aksjon.

- Jeg er meget godt fornøyd med resultatet, forteller Line Karlsen Raaholt som plasserte seg på en oppmuntrende 4. plass med den 11 år gamle vallakken Abrisco V.

Hun var noen få hundredeler bak tredjeplassen som Ole Kristoffer Meland sikret seg. Men Karlsen Raaholt var ikke misfornøyd med topp fire i dette selskapet.

- Det går fremover dette, mener 32-åringen etter å ha sikret seg 6 700,- kroner i premier på disse to konkurransene.

I fjor gjorde hun det forøvrig meget bra med en 4. plass i NM, mens hun vant innendørs-NM med Abrisco V. Samspillet fungerer tydeligvis utmerket.

- Vi kjenner hverandre godt etter mange år sammen, sier drammensrytteren som nå gleder seg til fortsettelsen. Hun rekker mye mellom ammingen av Petter, og ser ut til å gå mot nok en opptur i sprangridning. Suksessoppskriften før NM i Arendal i august er mer matching.

- Jeg drar til utlandet for å konkurrere i internasjonale stevner, lyder det fra Line Karlsen Raaholt.

Johan-Sebastian imponerte

Det var flere som har toppformen inne under Norway Grand Prix. Johan-Sebastian Gullliksen imponerte stort på hesteryggen til Chalcubet. Han plasserte seg på en sterk 6. plass etter omhopping og innkasserte i denne konkurransen (Gold Medium Tour Final med 1.45 m hinderhøyde) 11 000,- kroner.

Johan-Sebastian hadde fire sekunder dårligere tid enn vinneren, Luca Maria Monetas fra italia. 1.premien lød på hele 50 000,- kroner, men den unge rytteren fra Lierskogen er dette en utmerket fjær i hatten.

Søndag fortsatte moroa for juniorrytteren som i klassen Grand Prix Table A med 1.55 meter hinderhøyde var beste norke rytter med en 11. plass. Liungen pådro seg ett riv og dermed fikk han ikke være med på omhoppingen. I premie fikk han 6250,- kroner, mens vinneren Gregory Wathelet kunne innkassere 62 500,- kroner.

Johan-Sebastian Gulliksen er forøvrig kandidat for opptak til Riders Acedemy. Totalt 25 kandidater vurderes ikke bare på grunnlag av resultater alene, men også andre viktige kriterier. Fem kandidater får til slutt klarsignal om plass og unge Gulliksen har nok  styrket sine aksjer..

Ellers tar vi med at Eivind Nistad fra Drammen & omegn rideklubb seiret i klassen: Bronze Tour Finale Two Phases. På hesteryggen til Gipsy Girl de Tiji ble han klokket inn på beste tid totalt og ingen riv. På 17. plass havnet Camilla Annaniassen, Ingrid Gjelsten på 28. plass og Lina Ekornrud på 39. plass.

Hele 75 ryttere var med i denne klassen

Vi tar også med at Camilla Haukjem fra Drammen seiret i klassen: Silver Small Tour Table. 20-åringen var to hundredeler foran Simone Pedersen og fikk notert vinnertiden 56.23 etter feilfri hopping.

På 25. plass plasserte Syllings Mina Walen Simensen seg og totalt var det 62 ryttere i aksjon i denne klassen.

Sent lørdagskveld var det duket for Derby med 1.50 meter hinderhøyde og mange utenlandske utøvere i aksjon. Vinner av denne klassen og 50 000,- kroner rikere ble danske Torben Frandsen med Antatares.

På 4. plass med ett riv havnet Geir Gulliksen med Violetta D. Veteranen sikret seg dermed 20 000,- kroner av den totale premiepotten på 200 000,- kroner. Her havnet forøvrig barna, Johan-Sebastian og Victoria på 16. og 18. plass.

I søndagens første konkurranse på den store banen i klassen: Silver Small Tour Finale Two Phases og 1.25 meter hinderhøyde og 100 ryttere i aksjon, viste Hedda Falkevik Hagen styrke med å plassere seg på 13. og 14. plass med to forskjellige hester.

Christine Raaholt plasserte seg på 18. plass, Camilla Haukjem (35. plass), Knut Helge Dalen (46. plass), Mina Walen Simensen (50. plass) og Linda K. Hansen (53. plass)

Victoria Gulliksen hadde ikke hatt tur i sine konkurranser denne helgen, men i den aller siste konkurransen: Silver Big Tour Grand Prix Table A med 1.40 meter hinderhøyde kunne hun strekke armene til værs etter seier.

Syv ryttere kvalfiiserte seg til omhopping etter feilfri 1. omgang, og her hadde liungen på hesteryggen til Stand By ME full fokus fra første sekund. Vinnertiden ble 29.86 og ekvipasjen unngikk riv og kunne dermed motta 15 000,- kroner i vinnerpremie.

På 11. plass havnet Michelle Perryman, mens søstrene Line K. Raaholt og Christine Raaholt plasserte seg på 20. og 21. plass. Deretter fulgte Vilde Wiik Terum og Anne Line Røysi. Totalt var det med 40 ryttere i denne klassen.

Hele 12 nasjoner var på plass under Norway Grand Prix i strålende vær denne helgen, og det var mange tilskuere som fulgte de spennende konkurransene.

PS! Vi tar også med at fredagskveld sikret Norge seg en 2. plass i nasjonshoppingen med Geir Gulliksen og datteren Victoria på laget. Italia seiret med totalt 12 hinderfeill, mens Norge pådro seg tilsammen 18.

Artikkeltags