Liung fylte år og vant: – Yngste utøver som har seiret i norsk GT-racing noensinne

TIL TOPPS: Liungen Marcus Påverud (i midten) feiret 17-årsdagen på Rudskogen i helgen. Søndag fikk han også oppleve å stå øverst på pallen i et GT3-NM-løp.

TIL TOPPS: Liungen Marcus Påverud (i midten) feiret 17-årsdagen på Rudskogen i helgen. Søndag fikk han også oppleve å stå øverst på pallen i et GT3-NM-løp. Foto:

Marcus Påverud (17) ble historisk på Rudskogen Motorsenter søndag.

DEL

RUDSKOGEN: Søndag vant Lier-gutten det siste av to NM-heat for GT3/4/5-klassene med sin Honda Civic TCR på Rudskogen.

Dermed skal Marcus Påverud også ha blitt den yngste utøveren som noensinne som har tatt en seier i norsk GT-racing. Han fylte 17 år på fredag.

I tillegg til søndagens seier ble det en 3. plass i en runde av Danish Endurance Championship, et dansk langdistansemesterskap, med makker Martin Jensen dagen før.

Ble straffet

-Det var ekstra moro å kunne vise hva både jeg som sjåfør og bilen er god for. Jeg hadde andre startposisjon i løpet og fikk en bra start. Gjennom den lange andre svingen etter start fikk jeg et overtak og ned i «Angsten» (nederste sving på Rudskogen) var jeg først. Derfra var det ikke tvil. Jeg dro fra konkurrentene og kunne vinne med god margin, forteller Påverud i sin egen pressemelding.

Han var egentlig ikke veldig fornøyd etter lørdagens kjøring. Sammen med sin danske makker kjørte de raskest i langdistanseløpet over fire timer, men ble straffet av flere hendelser underveis.

Først mente dommerne at det lakk bensin av bilen, dermed ble de ilagt to minutters straff i depotet. Under en bensinfylling litt senere ble det sølt bensin i «pitlane», noe som også medførte straff.

Til slutt knakk en av de innebygde luftjekkene i bilen da teamet skulle skifte dekk midtveis.

-Det var virkelig frustrerende. Vi tapte til sammen mer enn sju minutter på disse hendelsene og lå fire runder bak lederen da jeg endelig kom i gang igjen. Jeg tok igjen to av rundene og vi satte raskeste rundetid underveis, men det holdt altså bare til 3. plass, sier Påverud.

Fra 5. plass til seier

I det første av to heat for GT3-NM søndag startet han som nummer sju, men kjørte seg raskt opp til 3. plass. I kamp om 2. plassen ble det imidlertid en snurring nede i «Angsten», og dermed endte løpet med 5. plass.

-Porschen var raskere enn min Honda på langsiden, men jeg følte at jeg måtte prøve å ta 2. plassen. Det eneste stedet jeg hadde en mulighet var ned i bunnen av bakken mot «Angsten». Jeg gikk litt for fort inn i svingen og da endte det isteden med en snurring.

Men i det andre løpet var det ingen tvil. 17-åringen var raskest fra start til mål.

-Herlig å vinne på «hjemmebane». Jeg følte at alt stemte i det siste løpet. Da smakte også et stykke av bursdagskaka ekstra godt, sier Marcus Påverud.

Saken er basert på en pressemelding fra Marcus Påverud Motorsport.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags