LIER: Tilbudet er et samarbeid med Stoppen SK og St. Hallvard HK.

Elevene kan dermed velge mellom fotball og håndball, og få trent i skoletiden.

– Vi vet at noen elever gjerne vil jobbe med idretten sin samtidig som de kan ta fordypning med studiespesialisering. Man kan for eksempel velge realfag i tillegg til toppidrett, sier rektor ved skolen, Unni Aadalen.

De som går i førsteklasse vil kunne velge å få fem timer ekstra i uka hvor de har toppidrett, mens i andre- og tredjeklasse er det allerede mulighet for å velge fag som går på topp- eller breddeidrett, uten at det blir ekstra timer.

Rektoren forteller at de ønsker å starte med tilbudet etter sommeren, og at de vil komme med mer informasjon på nyåret.

LES OGSÅ: Fransk jerngrep stoppet Norge, tap i VM-finalen med 21-23

– Kjempemulighet

Når det gjelder fotballen er det Harald Johannessen og Kristian Bye-Andersen som står i spissen for treningene, de er også ansatt i Stoppen SK.

Planen er å legge opp til treninger de to første timene mandag og fredag ute.

– For oss er det en kjempemulighet for våre spillere å få kombinert skole og satse på fotball for dem som ikke er gode nok for Strømsgodset og Mjøndalen akkurat nå, sier Bye-Andersen, som er sportslig leder i Stoppen.

Han forteller at de har mange ivrige spillere som kunne tenke seg et slikt tilbud. Samtidig utelukker han ikke at det kan være interessant for andre spillere i byen også.

– Man har mulighet til å ta studiespesialisering samtidig, og det er en annen grunnpakke som kan være interessant.

LES OGSÅ: Skal skape lønnsom forskning

– Flere og bedre spillere

Også St. Hallvard HK er naturlig nok positive til det nye tilbudet for elevene.

– Det er bra å få til et ekstra tilbud for håndballspillere. For får del som driver med utvikling og rekruttering er det positivt for klubben å kunne bidra til at det blir flere og bedre spillere, sier Glenn Solberg, som er hovedtrener for SHK.

Det er først og fremst han, og kanskje Robert Hedin, som vil være trenere. Men han understreker at ikke alle brikkene er lagt, og at det vil komme mer informasjon på nyåret.

LES OGSÅ: Pionerprosjekt på Konnerud kan bli oppskrift for hele Norge