LIER: Ett stykke motorsporthistorie er i ferd med å skrive sitt siste punktum. Lyngåsbanen vil etter alle solemerker være historie i løpet av denne sesongen.Etter helgens NM-runde i crosskart og norgescup i Rallycross Nasjonal vil det neppe være mer aktivitet å finne på en av Norges mest kjente motorbaner gjennom tidende.

En stor del av motorsport-Norge blir borte når denne banen forsvinner. Det er synd, sier Hokksund-mannen og tre ganger europamester i rallycross, Sverre Isachsen.

Lyngåsbanen er kjent for å ha huset europamesterskapet i rallycross gjennom tre tiår (70-, 80- og 90-tallet), men har etter tusenårsskiftet kun arrangert mindre nasjonale løp i rallycross, bilcross og crosskart.

LES OGSÅ: Bilsportens folkefest

Jobber mot et avslutningsløp

Lørdag gikk ryktene om at motorbanen ville legges ned, og sent lørdag kveld sendte NMK Drammen ut en pressemelding om at de neppe vil få fornyet leien av banen neste år.

Vi jobber også mot å få en verdig avslutning på en lang årrekke med arrangementer på Norges motorbane nummer 1. Vi er i oppstartsfasen med planlegging av ett rallycross løp siste helgen i september.

Etter det Drammens Tidende kjenner til har det i lengre tid vært uttrykt stor misnøye fra flere naboer blant annet på grunn av støyen som motoraktiviteten medfører.

Og med tanke på at NMK Drammen kun leier banen over korte perioder i løpet av året, har heller ikke anlegget fått tilstrekkelig vedlikehold - noe som til slutt har endt med at banen forfaller.

SE GAMLE BILDER FRA MARTIN SCHANCES LØP PÅ LYNGÅSBANEN

Schanche: – Rart det fortsatt eksisterer

Norges rallycrosstjerne gjennom tidende, Martin Schanche, sier til dt.no at han ikke er overrasket over at banen trolig er et avsluttet motorsportskapittel.

Jeg er egentlig forbauset over at den fortsatt eksisterer. I likhet med mange andre anlegg ute i Europa har bulldoserene skyflet vekk banene mens de har satt opp bebyggelse rundt områdene. Det er akkurat det som har skjedd rundt Lyngåsbanen. Det er ikke noe tre som vokser inn i himmelen, sier rallycrosslegenden, mest kjent som "Mr. Rallycross".

Les mer i mandagens papirutgave om Isachsen og Schanches tanker, samt om Lyngåsbanens framtid!